Vilken skurmaskin passar dig?

Vilken skurmaskin som passar just dig och dina behov kan vara svårt att veta om du inte är insatt. Skurmaskiner finns i olika former och med olika egenskaper, så det gäller att välja den som passar ens ändamål så bra som möjligt. Med det sagt finns det också bra skurmaskiner som fungerar bra för de flesta olika typer av arbeten, men även mellan dem finns det skillnader (storleken till exempel). Nedan följer ett antal faktorer som är bra att tänka över innan du bestämmer dig för att köpa en skurmaskin.

Storleken

Maskinstorleken bör väljas med omsorg. Väljer du en alltför stor skurmaskin kommer det ge upphov till vissa problem när det kommer till trånga utrymmen. Det trängsta utrymmet du ska städa bör has i åtanke när maskinstorleken ska väljas.

Något annat som är viktigt att ha i åtanke är förvaringen. En liten skurmaskin tar mycket mindre plats, något som kan vara avgörande ifall förvaringsutrymmet är litet. Även där det ska tömmas och fyllas på vatten är viktigt att tänka på. Kanske är en stor skurmaskin alldeles för krånglig att köra fram?

Samtidigt finns det såklart fördelar med en stor maskin. Till exempel har de helt enkelt bättre kapacitet. Ska du regelbundet städa stora ytor kan en stor maskinstorlek vara det bättre alternativet. Om det generellt sett är stora utrymmen som ska städas, men med några trånga hörn här och var, kan det löna sig att välja en stor skurmaskin och ta de mindre ytorna med en mopp eller en annan mindre maskin.

Maskin efter golvtyp

Golvtypen är avgörande när det kommer till att välja skurmaskin. Särskilt viktigt är det om golvet är känsligt, då fel skurmaskin kan skada golvet permanent. Den stora fördelen är dock att rätt skurmaskin på rätt golv kommer att göra att jobbet blir bättre utfört.

Rondellmaskin

Rondellmaskiner är den typ av skurmaskin som förmodligen är vanligast att se i Sverige idag. Som regel fungerar den bra på jämna golv, så som plastgolv och terazzogolv. Ska man städa grövre golv, industrigolv till exempel, finns det andra skurmaskiner som passar bättre.

Edge skurhuvud

Skuruhuvud EDGE är nytt relativt nytt på marknaden. Edge jobbar med ett litet gnuggande rörelsemönster, för att ta bort smutsen så effektivt som möjligt. Med hjälp av vissa tillbehör, kan det även polera eller slipa golvet. En maskin med många syften alltså.

Borstar

För dig som ska städa industrigolv, cementgolv exempelvis, passar det bra med cylinderborstar under maskinen. Som regel fungerar de bra på golv som inte är jämna (klinkersgolv t.ex.) eller golv med många skador.

På denna sida kan du läsa mer om olika typer av skurmaskiner: http://www.skurmaskin.se/.

17 Apr 2017