Bäst städ – hitta rätt företag

På denna sida kommer vi att tipsa om hur du ska hitta rätt städföretag inom en rad olika områden som flyttstädning, hemstädning, kontorsstädning, skolstädning, butiksstädning, fönsterputs, mm. Sidan kommer att fyllas på kontinuerligt så håll utkik efter nya tips. 

Ofta går det förstås att anlita samma städfirma för flera olika tjänster, men ibland behöver man vända sig till någon som specialiserat sig på ett visst område.

Enkelt förklarat, det är inte säkert att firman du anlitat för din hemstädning även klarar av att hantera kontoret där du - och 40 andra personer - arbetar.

Här nedan kommer vi att gå igenom några av de vanligaste städtjänsterna och vad du bör tänka på när du köper in dessa. Pris och kvalitet på själva städarbetet är faktorer som alltid finns med i bilden, oavsett vilken tjänst det rör sig om, så dessa tar vi inte upp i texterna nedan.  

Hemstädning

Trygghet är ett nyckelord när det handlar om hemstädning. Många vill gärna lära känna den som städar ens hem och ett företag som -  i möjligaste mån - garanterar att det alltid kommer att vara samma person som städar hemma hos dig blir då det bästa valet. Ett städföretag som tar väl hand om sina anställda och har låg personalomsättning är således det du letar efter. Väljer du en firma där personalen byts ut ofta får du även räkna med att du får nya människor hemma hos dig. Solida säkerhetsrutiner kring hantering av nycklar och liknande är förstås en annan viktig faktor i samband med hemstädning. 

Flyttstädning

Flyttstädning är något som många kommer att tänka på i sista stund eller som inser man att man inte orkar ta tag i efter alla andra flyttbestyr. En städfirma som snabbt kan vara på plats och göra ett bra jobb är det många letar efter. Och har man inte tid att göra ingående research om det aktuella företaget kan det vara klokt att välja en etablerad aktör. Att man lämnar garanti på arbetet är också viktigt, annars kan dra på sig dubbla kostnader om städningen inte godkänns.

Kontorsstädning

Städning av kontor är speciellt. Det kan finnas känslig utrustning och dokument/information och man måste känna sig trygg med att städpersonalen hanterar detta med varsamhet. Referenser blir således extra viktigt när det handlar om kontorsstädning - välj ett företag som bevisat att de kan hantera ett kontor som är av ungefär samma storlek som ert och där behoven i övrigt är likvärdiga.