Blogg

RSS

OVK-besiktning – slipp mögel med god ventilation

22 apr 2022

Mögel och huvudvärk är klassiska följder av en dåligt ventilerad lokal. Boka in en OVK-besiktning för att komma till rätta med ventilationen på en gång.

Det är någonting som luktar på jobbet. När du sitter där bakom ditt skrivbord på kontoret är det en frän doft som letar sig upp i näsborrarna. Irriterande och stickande. Du vet att din kollega slarvar med hygienen ibland. Att han brukar gymma på lunchen och duschar lite för snabbt efteråt. Men kollegan har varit på semester i en vecka. Det här är någonting annat. Dessa dofter signalerar att det finns mögel någonstans på kontoret. Den här insikten, tillsammans med den huvudvärk du har känt på jobbet senaste veckan, får dig att undra över hur det egentligen är ställt med ventilationen på kontoret. Det låter som att ni borde beställa in en OVK – obligatorisk ventilationskontroll. Först då kan ni få svar på hur det egentligen ligger till.

OVK-besiktning är obligatorisk

Det går inte att komma ifrån en OVK-besiktning. Den första bokstaven i OVK står som sagt för “obligatorisk”. Att den är obligatorisk innebär att du inte kan välja bort att få din ventilation kontrollerad. Och med “din” menas du som fastighetsägare. Det är du som har ansvar för att boka in OVK-besiktningen och försäkra dig om att de som använder lokalen inte behöver jobba med mögel. Den stinkande kollegan är illa nog, men just vid mögel får man nog dra gränsen. Om det ens ska behöva gå så långt. Kontrollera ventilationen redan nu.

Skolstädning med omsorg i Stockholm

10 apr 2022

Det krävs en annan omsorg att städa i lokaler där det vistas ungdomar och barn än att städa andra lokaler. Därför finns speciell skolstädning i Stockholm.

Skolornas lokaler används intensivt av många elever och vuxna under dagen och slitaget blir högt. Det är inte bara aktivitet i klassrummen utan också i korridorer, idrottshallar, duschrum och utrymmen där man har fritidsverksamhet. Eftersom barn och ungdomar springer, äter och ibland ligger på golven och leker ställs det stora krav på daglig rengöring och hygien. Företag som arbetar med skolstädning i Stockholm har lång erfarenhet av de förutsättningar och krav som finns i den miljön och vet att det krävs omsorg för att få ett bra resultat. Skolstädning innebär att en del behöver utföras innan skoldagen börjar, men under dagtid finns behov av närvarande städpersonal som ser över att miljön håller rätt standard.

Skolstädning anpassas till skolans behov

Varje skola är unik och behovet av städning varierar. Därför håller företag som arbetar med skolstädning i Stockholm en kontinuerlig dialog med skolan för att anpassa städningen till de behov som finns. Grunden för skolstädning är att alla klassrum, korridorer, uppehållsrum, duschrum och toaletter sopas och våttorkas dagligen. Fönster och övriga ytor torkas av varje vecka och papperskorgarna töms. I lärar- och personalrum sopar man, torkar golv och tömmer papperskorgar en gång i veckan. Väggar torkas av vid behov. Om några verksamheter har behov av ytterligare städning är det enkelt att komplettera grundläggande skolstädning. Det viktiga är att miljön blir trivsam och hygienisk för alla. Kika in denna hemsida för att läsa mer om att boka skolstädning: www.skolstädningstockholm.se

Viktigt med hygienen på en tandläkarmottagning

20 feb 2022

En tandläkarmottagning har, liksom andra vårdmottagningar, höga krav vad gäller hygienen. Vilket är viktigt sett till att bakterier och infektioner kan spridas och drabba patienter i samband med undersökningar, behandlingar och operationer. God tandvård är synonymt med god hygien.

Inom detta finns det självklara kraven för en tandläkare, tandhygienist och sköterskor och detta innebär att man spritar händerna inför varje undersökning, att man inte använder ringar, att man använder handskar och plastförkläde samt att man håller håret uppsatt. Det finns även krav på att man ska ha kortärmad klädsel på sig. Det handlar om samma typer av krav som ställs inom den vanliga sjukvården.

Utöver detta så finns även krav vad gäller städning och renhållningsarbete där en tandläkarmottagning ska uppfylla specifika krav enligt de lagar som finns. Här krävs exempelvis att all personal utbildas löpande för att använda - och sterilisera - den medicintekniska utrustning som används. Köper exempelvis en tandläkarmottagning in ny utrustning så måste personalen utbildas i hur man använder, rengör och steriliserar denna på ett korrekt sätt och i enlighet med tillverkarens manual och instruktioner.

God hygien - nyckeln till god tandvård

God hygien är det absolut bästa och mest effektiva sättet att förhindra spridningen av resistenta bakterier. Håller en tandläkare en hög hygiennivå så minskar risken för komplikationer i samband med operationer och ingrepp - infektionsrisken minskar och med den så minskar även behovet av att använda antibiotika. Det senare är viktigt då detta i sin tur leder till att resistenta bakterier inte bildas. Allt hör ihop.

Utgår en tandläkare från att vem som helst kan bära smitta och att man således också behandlar alla lika - med samma tydliga fokus på hygienen - så kan man också skapa en bättre vårdsituation där bakterier inte får fäste och sprids vidare till efterkommande patienter. Det handlar mycket om att underlätta för sig själv och personalen. Genom att tänka på var man placerar handsprit och handskar kan man skapa sunda rutiner. Stress är en även det en faktor som kan påverka hygienen negativt och här krävs ofta ett högt tak - där alla vågar påpeka för varandra när brister finns - för att förhindra att fusk med hygienen sker. Det senare är viktigt: en tandläkare bör vara tacksam om exempelvis en sköterska påpekar att hygienen brustit och där hen exempelvis glömt att sprita sina händer.

Ett behandlingsrum hos en tandläkare kan förvandlas till en operationssal och detta byte innebär så också högre krav på hygienen. Till skillnad från inom vanlig vård så kan vanliga behandlingar blandas med mer kirurgiska ingrepp hos en tandläkare - exempelvis vid en operation av en visdomstand - och detta ställer höga krav på en steril miljö med god hygien. Även där krävs välutvecklade rutiner.

Man kan även se till städningen i stort om man besöker en tandläkare. Du som patient kan definitivt använda renligheten i exempelvis hall, väntrum och på toaletten som en faktor i ditt val av tandläkare. Upplever du att det är stökigt och smutsigt så ska du ta den känslan på allvar. Om det sker ett fusk med de allmänna ytorna - hur kan du vara säker på att fusket inte genomsyrar hela verksamheten? En ren och fräsch mottagning signalerar god hygien och detta rinner också över till en bättre, säkrare tandvård.

Professionell garagestädning i Stockholm

12 feb 2022

Även garage behöver städas, och det oftare än man tror. För vem vill egentligen parkera i ett smutsigt och murrigt garage? Regelbunden garagestädning har många olika positiva effekter.

Garagets golv måste städas regelbundet för att inte bli utslitet i förtid. Smuts, olja, vägsalt och grus sliter annars hårt på det. Med regelbunden garagestädning minskar även risken för översvämning. Detta eftersom även brunnarna städas och rensas från sådant som annars kan täppa till dem. Men en av de stora fördelarna med att se till att garaget är rent och fräscht är att det lockar kunder som vill parkera där. Detta eftersom ett städat garage känns mer tryggt. Ett städat garage råkar heller inte ut för lika mycket skadegörelse och klotter, vilket gör att man slipper lägga pengar på klottersanering.

Prenumerera löpande på garagestädning

Garagestädning ska helst göras regelbundet. Då hinner garaget aldrig upplevas som smutsigt och ofräscht. Det blir också mycket enklare att rengöra det eftersom smuts, olja och kemikalier inte hinner sätta sig fast i golvet. I Stockholm finns det företag som är specialiserade på garagestädning. Ofta prenumererar man på tjänsten och får då garaget städat löpande och när det behövs. Under hösten och vintern kan det på grund av vägsalt, grus och våta vägbanor behöva städas lite oftare än under sommarhalvåret. Hur mycket det kostar att prenumerera på garagestädning beror på ytans storlek och hur ofta det behöver städas. Men priserna kan också variera mellan olika städföretag och det kan därför vara bra att ta in offerter från några olika aktörer.

Snabb flytt med flyttstädning i Örebro

7 jan 2022

En flytt är oftast frivillig men ibland mer av nöd. Det finns en rad anledningar till att någon inte vill återvända till det gamla boendet. Med flyttstädning i Örebro är problemet löst.

Att flytta är alltid att påbörja ett nytt kapitel, heter det. Ibland byter man förstås bara plats mitt i kapitlet men andra gånger är det påtvingat. Många flyttar för att hitta arbete, andra för att göra sig fria från en gammal relation. Andra är fysiskt oförmögna att ta på sig det tunga arbetet.

Vilken din anledning än är kan man lugnt säga att det är ett bra beslut att leja bort flyttstädning. När bilen med ägodelarna har kört iväg till det nya hemmet och du redan börjat möblera i tanken vill du inte in och städa på gamla stället. Plus att du troligen redan är trött.

Flyttstädning spar tid och kraft

När du packat i arton veckor och använt all din mentala kapacitet till att komma på lösningar på alla problem är du trött. Du har beställt abonnemang och avslutat gamla. Du har adressändrat och sett till att folk du vill fortsätta träffa fått din nya adress. Du vill inte städa.

En flyttstädning är inte det gamla vanliga fredagsmyset med lite viftande med piassavakvast i hörnen utan det ska vara RENT. Tvättade fönster, rengjord ugn och inget äckligt guck i avloppsbrunnen i badrummet. Vem ska ta hand om det?

Ja, inte du iallafall. Du är redan på väg till nya hemmet när det proffsiga städteamet dyker upp. Mer om flyttstädning kan du läsa på denna sida: flyttstädningorebro.se

Effektiv trappstädning i Västerås

23 nov 2021

Har du en fastighet i Västerås med många hyresgäster, är det bra om du anlitar en professionell städfirma för trappstädningen. Då blir det riktigt rent med personal punktligt på plats.

Är det höstrusk ute och folk drar in sand och löv i trappan, är det skönt att veta exakt när trappstädningen kommer att ske. Anlitar du proffsig städpersonal är det alltid någon på plats, för städfirman håller koll så att där alltid kommer någon. Du behöver inte hålla reda på om personalen är sjuk eller frånvarande, utan du betalar för att få en tjänst utförd enligt schema.

Städbolag med van personal

De som jobbar åt en städfirma har mångårig vana vid att städa. De gör rent på ett miljövänligt och skonsamt sätt. Ändå blir det effektivt gjort, med stor precision och noggrannhet. En bra städerska ser också när man behöver ta ett extra tag på speciella fläckar, kladd eller spill i trappan, sådant som måste tas bort direkt. Med en bra trappstädning i Västerås blir trivseln så mycket bättre i huset.

Att låta en hyresgäst städa trappan mot avdrag på hyran är ingen bra idé, för det är lätt att det blir konflikter och diskussioner om någon annan hyresgäst har synpunkter. Dessutom kanske den personen är bortrest eller sjuk, och då är det ingen som städar den veckan. Det kan också vara så att städningen sköts minutiöst en tid, men att standarden sjunker efter hand, och det kan vara svårt att klaga på servicen när man har en hyresgäst som gör jobbet.

Anlita fönsterputs i Malmö

29 jul 2021

Vill du se ut genom dina fönster och på den fantastiska naturen i Malmö? Bor du mitt i stan och har fönster som ganska snabbt blir smutsiga? Då kan du anlita någon som utför en fönsterputs.

Har du märkt vilken skillnad det gör när du putsar fönstren, efter att inte ha gjort det på ett tag? Plötsligt får du en helt annan vy och inser hur smutsiga fönstren egentligen var. För det smyger sig på lite mer varje dag, så att du inte ens märker av det.

Men att putsa fönster är en konst som inte alla kan. Kanske har du dessutom fönster som ofta behöver putsas eller fönster som sitter högt upp? Då kan det vara enklare att anlita någon som är proffs på fönsterputs i Malmö.

Fönsterputs för ökad livskvalitet

Du har fönster mestadels för att få in ljus och för att inte känna dig avskild från omgivningen. Fönster är även något som du kan öppna för att släppa ut dålig luft och få in ny och fräsch. Det är alla anledningar som bidrar till din livskvalitet, och därför gör även fönsterputsningen att din livskvalitet ökar.

Du får in mer ljus och dessutom en trevligare vy att se på. Men det ger även ett helt annat intryck från utsidan. Därför är det en härlig känsla när fönstren putsas och du får en möjlighet att börja om från början igen. Lite som att det är vår, fast det kan vara när som helst på året.

Regelbunden hemstädning är bekvämlighet

30 apr 2021

Det samlas smuts hemma hela tiden, och man har alltid kravet på sig att hålla i ordning. Tänk så skönt att lämna bort hemstädningen till någon som kommer och gör rent på vissa bestämda dagar.

Alla som har provat hemstädning säger samma sak. Det är en otrolig befrielse och känsla av lyx att komma hem till en välstädad lägenhet. Det är något som fler borde unna sig. Den avkoppling det innebär att kunna ägna sig åt något man själv gillar är värt varenda krona. Med RUT-avdraget för hushållsnära tjänster redan borträknat när du får fakturan från städfirman är det helt överkomligt.

Mer tid över i veckorna

Det är inte bara själva tiden det tar att städa, utan även tiden som går åt att tänka på alla dessa måsten. En professionell städerska har sitt städschema att gå efter och har inga personliga band till dina ägodelar. Hon jobbar snabbt och effektivt, har vettiga arbetsvillkor och gör jobbet på sin vanliga arbetstid.

Du får mer tid över när du slipper tänka på städning. Vill du gå en kvällskurs eller bara bjuda hem mer folk, kan du göra allt det där utan att ha dåligt samvete över dammråttorna under soffan. När du kommer hem, toaletten luktar fräscht, fönstren är rena och golvet torkat, är det en känsla av ren avkoppling att kliva innanför dörren. Du bestämmer själv om du vill anlita städerskan varje eller varannan vecka och hur länge hon ska städa varje gång. Kontakta ett städbolag och be om en offert. Mer om hemstädning kan du hitta på denna sajt: rozenclean.se

Ta hjälp med trappstädning i Västerås

27 apr 2021

Att ha en utomstående kraft som kommer och städar trappuppgångarna kan vara en befrielse för husägaren. Inga hyresgäster behöver städa och värden själv kan vara ledig från denna syssla.

Ibland kan sinnet för att vara ekonomisk spela spratt i vardagen. Att snåla in på en proffsig trappstädning är ett sådant exempel. Om du anlitar en firma för att utföra trappstädning i Västerås kommer dina hyresgäster att trivas i huset. Du har någon att hänvisa till och ingen behöver känna sig tvungen att städa själv. Skriv ett städavtal, så är bekymret ur världen.

Rent och snyggt med professionell städning

Den som har städning som yrke har också en yrkesstolthet. När du anlitar dem vet du att de har schyssta villkor och kan försörja sig på sitt jobb. Du slipper ha någon motvillig hyresgäst som sopar lite då och då för att få avdrag på hyran. När en sådan person blir sjuk eller är bortrest, ökar missnöjet bland de boende. Du slipper också ha någon som spelar rollen av städpolis eller vicevärd, utan jobbet sköts av en utomstående firma.

Det brukar vara extra mycket smuts under vissa säsonger. På vintern drar man lätt in grus, snö och slask, och det kan skapa missnöje bland hyresgästerna om det är ofräscht och blött i trappan. Skulle det uppstå många sådana tillfällen, brukar man kunna beställa extra städning, och likaså om man vill ha extra storstädning i till exempel ett förråd. Annars ingår för det mesta vanlig städning även av trappräcken och hissar i kontraktet.

Hjälp med hemmets sysslor

11 jan 2021

Ett boende är en trygg vrå men även förknippat med en del sysslor och måsten. Men idag finns det möjligheter att slippa en del måsten och istället anlita företag som tar över det betungande.

Om man har mycket att göra på arbetet och med fritidssysselsättningar, så kan det vara skönt att förenkla sitt liv. Med dagens skattelättnader för privatpersoner gällande städning, renovering och liknande, kan man unna sig att få en mindre stressad och mer fungerande tillvaro. Också som arbetsgivare ser man många fördelar med att folk är på jobbet i stället för att städa, och ändå har de mer tid för familjen, vila och avkoppling. Personalen har mer ork och blir mer sällan sjuka.

Snabbt för ett proffs

Det man är bäst på ska man göra och sedan överlåta annat till den som är bäst på det. Istället för att ta ledigt från arbetet för att gå hem och städa så kan man arbeta full tid och anlita en städfirma. Resultatet blir bättre, städningen sker effektivt och det innebär även fler arbetstillfällen för städare. Det brukar också gå snabbare för en professionell städare, eftersom det ofta är mycket som ska göras samtidigt, eller som distraherar, när man städar sitt eget hem. Kanske har man exempelvis tvättstugan samtidigt som städningen sker. På grund av städföretagets vinnande koncept är det många som idag använder sig av en städfirma som kommer med en bestämd frekvens. Tillsammans beslutar städfirman och kunden hur ofta man vill få städat och vilken dag och tid det ska ske. Mer info om hur en städfirma kan hjälpa dig hittar du här: städfirmanynäshamn.se

Städmedel och trasa är mikrobens fasa

19 dec 2020

Med tiden har man insett den stora vikten med städning. Mycket städning och rengöring av kontor kan skydda dig och dina anställda från sjukdomar samt skapa en trevligare arbetsmiljö.

Det finns många anledningar till att hålla våra hem, kontor och allmänna lokaler rena och städade. Det är någonting alla, åtminstone de flesta, vet och håller med om. Men när det kommer till att ge ordentligt underhåll till kontorets hygien finns det anledningar till att lämna över jobbet åt någon annan. Den första anledningen, och den mest självklara, är att en städfirma kan städning bäst. Hur mycket man än städar och gnuggar i sitt eget hem, så kommer professionella städare göra det bättre på en arbetsplats. Erfarenhet och kunskap är nyckeln till ett väl utfört arbete.

Är en städfirma värd pengarna?

Självklart. Även om du själv varit städproffs i en tidigare karriär, så kommer du som kontorist eller företagschef inte ha tiden. Antingen offrar du arbetstimmar på att damma och torka golv, eller så offrar du din lediga tid. Tid du skulle kunna göra ärenden, vara med familjen eller rent av vila. Att städa själv är inte värt mödan. Däremot är den peng du betalar städfirman en vinst i form av ledig tid och sparade krafter. Med många städfirmor kan du dessutom utnyttja RUT-avdraget, så att du kan få ett bättre pris. Kontakta dem för att komma fram till när och hur ofta du behöver deras städtjänster. Njut sedan av ett fräschare kontor och en säkrare arbetsmiljö utan att själva bli inblandad i städandet. Läs mer om kontorsstädning på denna sida: https://www.kontorsstädningmalmö.nu

Därför ska man återvinna gamla metaller

15 dec 2020

Visste du att det finns företag som har som affärsidé att återvinna metaller ur sådant som är förbrukat? Detta innebär att man kan tjäna pengar på sina sopor och även göra gott för miljön.

Många metaller är väldigt energikrävande att framställa, men genom att istället återvinna metaller ur gammalt skrot och förbrukade elartiklar kan man spara mycket energi. Det finns särskilda företag som har som affärsidé att utvinna metaller ur sådant som vi har förbrukat och de betalar för våra sopor. Detta innebär att man faktiskt kan tjäna pengar på sina gamla mobiltelefoner, kablar, batterier och annat järnskrot. Några av de metaller som efterfrågas är exempelvis järn, koppar, mässing och aluminium. Återvunnet aluminum används i bland annat takplåt, aluminiumburkar och flygplan.

Få betalt för soporna

Man kan sälja gammal elektronik och skrot i Västerås både som privatperson och företag. Den betalning man får för sitt skräp baseras på de olika metallernas marknadsvärde. Har man en större mängd metallavfall att sälja brukar man dessutom kunna få hjälp med transport, vilket kan underlätta mycket särskilt för företag som kanske ofta får förbrukat skrot i sin produktion etc.

Det finns flera företag som köper och återvinner skrot, men en återvinningsstation som är miljöcertifierad har särskilt utbildad personal. De vet hur man återvinner skrot på rätt sätt, därför ska man helst vända sig till en sådan. De har ofta moderna anläggningar där alla de olika materialen separeras på ett riktigt sätt och återvinns utan att något går till spillo.

Fler lediga timmar i veckan

10 nov 2020

Idag är det lätt att hitta hjälp med renhållning i hemmet. Med hjälp av RUT-avdraget kan de flesta unna sig den avlastning som kan innebära mer tid med familjen och mindre stress i tillvaron.

I dagens samhälle är det mycket som ska hinnas med och kraven är ofta stora. Det finns de som ständigt känner en stress över allt som inte hinns med. Man kanske har ett krävande jobb där det dessutom tar ett tag att ta sig till och från jobbet. Barn ska hämtas och lämnas på förskola eller skola. Det ska handlas, lagas mat, diskas och tvättas. Säkert finns det också en hel del aktiviteter och andra måsten som ska utföras på det som kallas den lediga tiden. Så när helgen väl kommer, kanske även den med måsten och aktiviteter, är man helt slut.

Släpp ett ansvarsområde

Om man väljer att anlita en städare för att ta hand om hemmet så innebär det att man släpper ett ansvarsområde till någon som är proffs på det. Det händer att många tycker att det känns lite tveksamt att ta den hjälpen, men det är egentligen inte mer annorlunda än om man skulle få en till kollega på jobbet. Och ser man det så, så kommer det bli så mycket enklare. Börjar man dessutom strukturera upp sin övriga vecka så kan man plötsligt hitta en hel del tid som kan plockas fri. Varför inte exempelvis spendera söndagen med att laga maten för veckan så veckokvällarna blir mer stressfria? Läs mer om städfirma på denna sajt: http://www.städfirmanstockholm.nu 

Ett enklare liv med hemstädning

29 okt 2020

Inte många av oss tycker det vore kul om vi fick fler tillfällen att pyssla med att städa. Inte många av oss längtar efter att hugga tag i dammsugare och skurhink när arbetsdagen är över, heller.

Låt oss göra detta helt klart för alla. Det är inget fel på att uppskatta städning. Alla känner vi någon som gillar att städa, ja faktiskt är en städälskande person en av våra närmaste vänner. Eller - hur var det nu? Det finns ett inneboende nöje i att rengöra saker och att se ytor gå från smutsfärgade och dammiga till rena och okladdiga.

Troligen är renlighet viktigt för människan eftersom risken för sjukdomar minskar om vår närmaste omgivning städas. När olika obehagliga och skadliga substanser regelbundet städas bort från hemmet ökar välmåendet och trivseln. När bostaden doftar rent och när man inte behöver se spår av smuts på golv och andra ytor trivs de flesta bättre. Allt måste inte alltid vara fläckfritt men rent är ändå lite bättre.

Stressen och tiden

Frågar man runt bland vänner och bekanta visar det sig snabbt att tiden är det stora problemet. Däremot är det sällan det enda problemet. För de som befinner sig i parförhållanden kan det ofta kännas skevt att någon av parterna lägger mer tid på städning än den andra.

För den som lever ensam är det inte riktigt samma sak. Längtan efter att bara koppla av efter arbetsdagen eller studier eller vad det nu är som vi sysslar med dagtid är ofta stark. Vi behöver helt enkelt inte fler sysslor eller mer stress i våra liv. En veckostädning kan i vissa fall kännas oöverstigligt tung.

Den enkla lösningen

Att arbeta mot betalning känns oftast helt annorlunda än att utföra sysslor i sitt eget hem och enbart för sakens skull. Därför är det betydligt trevligare att arbeta för en städfirma än göra motsvarande arbetstimmar helt för sig själv.

Hemstädning kan användas med RUT-avdrag. För den som vill anlita någon att utföra den tjänsten finns med andra ord flera fördelar att få. Den kanske största biten är frånvaro av stress och möjlighet till mer avkoppling.

När du bestämt dig kommer du att bli belönad med ett hem som redan är städat då du kommer hem. Ingen kladdig ugn med brända rester och ingen ofräsch toalett. Hemmet doftar nystädat och gott och inga oönskade husdjur i form av dammråttor ligger och gömmer sig under sängen. Läs mer om hemstädning på denna sida: hemstädningörebro.se

← Äldre inlägg