Blogg

RSS

Flyttfirma räddar dagen med kort varsel på Lidingö

26 Sep 2022

Även den som inte planerar så bra kan ha tur att få tag på en flyttfirma på Lidingö med kort varsel. Det kan rädda den som inte orkar bära just i dag.

Två timmar in i flytten fick Bengt nog. Han orkade inte bära en enda kartong till. Och önskade bittert att han inte lyssnat på Agneta, när hon sagt att de inte hade råd att anlita en flyttfirma. Hon hade minsann skött alla sina flyttar själv ända sedan 1968, och så hade hon tänkt fortsätta hela livet. Men nu var det inte 1968 längre, och varken Agneta eller Bengt var någon ungdom.

Bengts knän värkte mer och med för varje steg han tog. Att hon skulle vara så himla envis! Men han kunde minsann också vara envis. Och beslutsam. I alla fall bestämde han sig precis just då för att vara det. Han stannade mitt i steget, och drog upp sin älskade Samsung-telefon. Sedan slog han in sökorden “flyttfirma Lidingö” i webbläsaren.

Flyttfirma – slipp bära själv

Han hade en otrolig tur, faktiskt rent osannolik. Flyttfirman råkade nämligen ha en bil och två starka karlar lediga just denna dag, och de kunde vara på plats inom bara en timme. Bengt slog igen telefonen med en lycklig suck, och plockade fram kaffetermosen och ostfrallan. Nu var det bara att vänta.

Agneta förstod inte vad som hände. Plötsligt dök bara flyttbilen upp, med två trevliga herrar som erbjöd sig ta hand om deras flytt. Bengt iakttog henne när hon tveksamt lämnade ifrån sig en riktigt tung bokkartong, och hur hon såg med växande intresse på hur de professionella flyttarna skötte det där med att bära kartonger och packa bil. Hon frågade aldrig Bengt var de kommit ifrån. Anlita en flyttfirma här: www.flyttfirmalidingö.se

Stopp i avlopp vanligt hos långhåriga

17 Aug 2022

Stopp i avlopp är riktigt trist. Vill det sig illa kan du varken duscha eller diska. För du vet väl att avloppen i din lägenhet sannolikt är sammankopplade?

Du som har långt hår kommer känna igen dig i följande påstående: Det blir väldigt lätt stopp i avloppet hemma. I alla fall i duschen, och du vet väl att avloppet i duschen ofta är sammankopplat med avloppet i de övriga rummen?

Om det börjar bubbla i sinken i köket, kan det faktiskt bero på att avloppet i ditt badrum har kloggat igen. Proppen har bara flyttat sig längre in i rörsystemet, och påverkar alltså nu även avflödet från ditt kök. Dåliga nyheter, eftersom det här innebär att du inte längre kommer åt att lösa proppen från din duschbrunn.

Stopp i avlopp kan åtgärdas via en rörmokare – eller en frisör

Det kan faktiskt vara så, att du som har långt hår (särskilt om du är en herre i en viss ålder) behöver lägga ned ganska många slantar på att regelbundet fixa dessa komplicerade stopp i avlopp. Det är inte billigt att anlita rörmokare var och varannan vecka, så du gör klokt i att leta upp en som är prisvärd.

Kanske ska du också fundera på att klippa dig. Det är snyggt med kort hår också! Och det kommer inte alls leda till den typ av stopp som gör att du varken kan diska eller duscha hemma. Visserligen kommer du bara byta en kostnad mot en annan, eftersom det kostar en slant att gå till frisören också.

Effektiv garagestädning i Göteborg

11 Aug 2022

Ett smutsigt garage eller parkeringshus kan snabbt bli till en soptipp. Undvik det genom att anlita ett etablerat företag som utför garagestädning i Göteborg.

Ett välskött garage har många fördelar men det är inte alltid så enkelt att sköta städningen på egen hand. Ett utmärkt alternativ är att låta ett företag som är specialiserat på garagestädning ta hand om jobbet. När ett garage eller parkeringshus är rent och fräsch minskar risken för att det samlas skrot och sopor där.

Om en person lämnar skräp i garaget så är det lätt hänt att även andra hakar på och gör det samma. På kort tid kan det leda till att det ser ut som en mindre soptipp. Så vill givetvis ingen ha det och det är viktigt att snabbt få undan smuts och annan bråte. Ju fortare det sker desto bättre blir det för allas trevnad.

Fuska inte med garagestädning

Nu kanske inte städning av ett garage står högst upp på prioriteringslistan men det är värt att lägga stort fokus på det. Om du anlitar ett företag i Göteborg som är experter på garagestädning kan du känna dig lugn och trygg. Personalen som kommer använder moderna sop- och rengöringsmaskiner för en grundlig och effektiv städning.

I ett parkeringsgarage vistas det många människor dagligen och ingen vill ha sin bil parkerad bland skrot och smuts. Du kan låta städföretaget komma så ofta du önskar för att säkerställa att garaget alltid är rent och trivsamt. Dina parkeringsgäster får tillgång till ett snyggt och fläckfritt garage.

Noggrann flyttstädning i Solna

7 Jul 2022

Man kan kräva omstädning om flyttstädningen inte är till belåtenhet. Men bokar man en proffsig flyttstädning i Solna är det troligt att det inte behövs.

Greta hade under flera år haft en städfirma som tog hand om hemmet. Hon gillade verkligen inte att städa. I Gretas liv fanns så mycket hon tyckte om att göra och hon valde att lägga sin tid på det. Så när hon skulle flytta från sin lägenhet utanför Storstockholm var det självklart att hyra in hjälp.

För henne var det enkelt att ordna. Greta var mycket nöjd med sin städfirma och frågade städfirman om de kunde ta hand om hennes flyttstädning när hon flyttade. Något de mer än gärna gjorde. Inte för att de skulle gå skilda vägar sedan. Nej, Greta skulle flytta in till Stockholm så hennes kontrakt skulle fortsätta.

Trygg flyttstädning i Solna

Det kändes så bra att lämna jobbet till hennes trogna städfirma. Det innebar att hon inte behövde oroa sig för att städningen skulle bli slarvigt gjord. Hon hade verkligen inte tid med klagomål från hyresvärden. Hennes städfirma erbjöd omstädning om man inte var nöjd, men det skulle inte hända, det var Greta säker på.

Hyresvärden hade inga klagomål på den flyttstädning hon bokat i Solna. Snarare tvärtom. Han ville ha företagets kontaktuppgifter för framtida behov. Greta påminde sig själv att berätta om berömmet de fått av honom. Hon var så tacksam att hon kunde fortsätta anlita firman även i fortsättningen då de var det bästa som hänt henne. Nu fanns tid att njuta av livet. Beställ flyttstädning här: www.flyttstädningsolna.nu

Kontorsstäd i Stockholm är en populär tjänst

26 Jun 2022

Ett nedsmutsat kontot är ingen godkänd arbetsmiljö. En erfaren städfirma tar hand om kontorsstäd i Stockholm. De ser till så att kontoret blir skinande rent.

Dammråttor samlas som bekant hemma i din bostad om du inte håller efter den mycket noggrant. Men det är inte enbart där som de existerar, utan även på ett kontor där det lätt samlas en mängd med damm och smuts. Ingen ska behöva utföra sitt arbete i en smutsig och ohygienisk miljö.

På ett kontor så sitter det många kollegor och arbetar, ofta ganska tätt inpå varandra. Det är viktigt att hålla rent lokalen från smuts, damm och bakterier. Ett välstädat kontor ser till så att personalen håller sig frisk och slipper att sjukskriva sig allt för ofta. Det bidrar till glada och harmoniska arbetsmyror som trivs på sin arbetsplats.

Kontorsstäd för både små och stora kontor

Oavsett om kontoret ligger i en väldigt liten lokal eller i en jättestor lokal så ställs det samma höga krav på att det städas noggrant. Det är ingen bra idé att låta vem som helst ta sig an jobbet med att hålla rent. Det är inte så lätt att städa på rätt sätt med ett fullgott resultat.

Det finns som tur är företag som är specialiserade på kontorsstädning i Stockholm. Om du anlitar dem så kommer kompetent och erfaren städpersonal se till så att hela kontoret blir skinande rent in i minsta detalj. Du bestämmer själv hur ofta du vill att de kommer.

Asbestsanering i Stockholm ska göras av utbildad och kunnig personal

27 May 2022

Asbestsanering i Stockholm ska ske med hälsan i fokus. Att sanera bort asbest är förenat med stora hälsorisker. Följ alltid de direktiv som ger bäst säkerhet.

Har du asbest i ditt hus och vill ha bort det? Då ska du kontaktat ett företag som har spetskompetens på området. Asbest är nämligen inget att leka med. Det lösgörs ett fint damm när man arbetar med det. Dammet kan sätta sig fast i din kropp. Där stannar det sedan kvar för alltid.

Har man fått asbestdamm i kroppen kan man utveckla cancer. Framför allt i lungornas område. Det fina dammet hittar ner i dessa områden lätt som en plätt. Att bli av med det är i det närmaste en omöjlighet. Det sätter sig fast och gör definitivt mer skada än nytta där.

En asbestsanering i Stockholm är alltid för ditt bästa

När du beställer en asbestsanering i Stockholm kommer du få ett fint resultat. De som arbetar med asbest är väldigt medvetna om hur de ska gå till väga. Steg för steg saneras allt på ett effektivt och säkert sätt. Utan att någon kommer till skada eller ådrar sig några framtida problem.

Efter att allt saneringsarbete är klart ser företaget till att det är fullständigt rengjort på arbetsplatsen. I detta fall gäller det ju ditt hus eller annan bostad du äger. Inte minsta spår finns kvar efter den bedrägliga asbesten. Det är rent och snyggt. Du ska ju gå lika säker i ditt hem som alltid.

OVK-besiktning – slipp mögel med god ventilation

22 Apr 2022

Mögel och huvudvärk är klassiska följder av en dåligt ventilerad lokal. Boka in en OVK-besiktning för att komma till rätta med ventilationen på en gång.

Det är någonting som luktar på jobbet. När du sitter där bakom ditt skrivbord på kontoret är det en frän doft som letar sig upp i näsborrarna. Irriterande och stickande. Du vet att din kollega slarvar med hygienen ibland. Att han brukar gymma på lunchen och duschar lite för snabbt efteråt. Men kollegan har varit på semester i en vecka. Det här är någonting annat. Dessa dofter signalerar att det finns mögel någonstans på kontoret. Den här insikten, tillsammans med den huvudvärk du har känt på jobbet senaste veckan, får dig att undra över hur det egentligen är ställt med ventilationen på kontoret. Det låter som att ni borde beställa in en OVK – obligatorisk ventilationskontroll. Först då kan ni få svar på hur det egentligen ligger till.

OVK-besiktning är obligatorisk

Det går inte att komma ifrån en OVK-besiktning. Den första bokstaven i OVK står som sagt för “obligatorisk”. Att den är obligatorisk innebär att du inte kan välja bort att få din ventilation kontrollerad. Och med “din” menas du som fastighetsägare. Det är du som har ansvar för att boka in OVK-besiktningen och försäkra dig om att de som använder lokalen inte behöver jobba med mögel. Den stinkande kollegan är illa nog, men just vid mögel får man nog dra gränsen. Om det ens ska behöva gå så långt. Kontrollera ventilationen redan nu.

Skolstädning med omsorg i Stockholm

10 Apr 2022

Det krävs en annan omsorg att städa i lokaler där det vistas ungdomar och barn än att städa andra lokaler. Därför finns speciell skolstädning i Stockholm.

Skolornas lokaler används intensivt av många elever och vuxna under dagen och slitaget blir högt. Det är inte bara aktivitet i klassrummen utan också i korridorer, idrottshallar, duschrum och utrymmen där man har fritidsverksamhet. Eftersom barn och ungdomar springer, äter och ibland ligger på golven och leker ställs det stora krav på daglig rengöring och hygien. Företag som arbetar med skolstädning i Stockholm har lång erfarenhet av de förutsättningar och krav som finns i den miljön och vet att det krävs omsorg för att få ett bra resultat. Skolstädning innebär att en del behöver utföras innan skoldagen börjar, men under dagtid finns behov av närvarande städpersonal som ser över att miljön håller rätt standard.

Skolstädning anpassas till skolans behov

Varje skola är unik och behovet av städning varierar. Därför håller företag som arbetar med skolstädning i Stockholm en kontinuerlig dialog med skolan för att anpassa städningen till de behov som finns. Grunden för skolstädning är att alla klassrum, korridorer, uppehållsrum, duschrum och toaletter sopas och våttorkas dagligen. Fönster och övriga ytor torkas av varje vecka och papperskorgarna töms. I lärar- och personalrum sopar man, torkar golv och tömmer papperskorgar en gång i veckan. Väggar torkas av vid behov. Om några verksamheter har behov av ytterligare städning är det enkelt att komplettera grundläggande skolstädning. Det viktiga är att miljön blir trivsam och hygienisk för alla. Kika in denna hemsida för att läsa mer om att boka skolstädning: www.skolstädningstockholm.se

Viktigt med hygienen på en tandläkarmottagning

20 Feb 2022

En tandläkarmottagning har, liksom andra vårdmottagningar, höga krav vad gäller hygienen. Vilket är viktigt sett till att bakterier och infektioner kan spridas och drabba patienter i samband med undersökningar, behandlingar och operationer. God tandvård är synonymt med god hygien.

Inom detta finns det självklara kraven för en tandläkare, tandhygienist och sköterskor och detta innebär att man spritar händerna inför varje undersökning, att man inte använder ringar, att man använder handskar och plastförkläde samt att man håller håret uppsatt. Det finns även krav på att man ska ha kortärmad klädsel på sig. Det handlar om samma typer av krav som ställs inom den vanliga sjukvården.

Utöver detta så finns även krav vad gäller städning och renhållningsarbete där en tandläkarmottagning ska uppfylla specifika krav enligt de lagar som finns. Här krävs exempelvis att all personal utbildas löpande för att använda - och sterilisera - den medicintekniska utrustning som används. Köper exempelvis en tandläkarmottagning in ny utrustning så måste personalen utbildas i hur man använder, rengör och steriliserar denna på ett korrekt sätt och i enlighet med tillverkarens manual och instruktioner.

God hygien - nyckeln till god tandvård

God hygien är det absolut bästa och mest effektiva sättet att förhindra spridningen av resistenta bakterier. Håller en tandläkare en hög hygiennivå så minskar risken för komplikationer i samband med operationer och ingrepp - infektionsrisken minskar och med den så minskar även behovet av att använda antibiotika. Det senare är viktigt då detta i sin tur leder till att resistenta bakterier inte bildas. Allt hör ihop.

Utgår en tandläkare från att vem som helst kan bära smitta och att man således också behandlar alla lika - med samma tydliga fokus på hygienen - så kan man också skapa en bättre vårdsituation där bakterier inte får fäste och sprids vidare till efterkommande patienter. Det handlar mycket om att underlätta för sig själv och personalen. Genom att tänka på var man placerar handsprit och handskar kan man skapa sunda rutiner. Stress är en även det en faktor som kan påverka hygienen negativt och här krävs ofta ett högt tak - där alla vågar påpeka för varandra när brister finns - för att förhindra att fusk med hygienen sker. Det senare är viktigt: en tandläkare bör vara tacksam om exempelvis en sköterska påpekar att hygienen brustit och där hen exempelvis glömt att sprita sina händer.

Ett behandlingsrum hos en tandläkare kan förvandlas till en operationssal och detta byte innebär så också högre krav på hygienen. Till skillnad från inom vanlig vård så kan vanliga behandlingar blandas med mer kirurgiska ingrepp hos en tandläkare - exempelvis vid en operation av en visdomstand - och detta ställer höga krav på en steril miljö med god hygien. Även där krävs välutvecklade rutiner.

Man kan även se till städningen i stort om man besöker en tandläkare. Du som patient kan definitivt använda renligheten i exempelvis hall, väntrum och på toaletten som en faktor i ditt val av tandläkare. Upplever du att det är stökigt och smutsigt så ska du ta den känslan på allvar. Om det sker ett fusk med de allmänna ytorna - hur kan du vara säker på att fusket inte genomsyrar hela verksamheten? En ren och fräsch mottagning signalerar god hygien och detta rinner också över till en bättre, säkrare tandvård.

Professionell garagestädning i Stockholm

12 Feb 2022

Även garage behöver städas, och det oftare än man tror. För vem vill egentligen parkera i ett smutsigt och murrigt garage? Regelbunden garagestädning har många olika positiva effekter.

Garagets golv måste städas regelbundet för att inte bli utslitet i förtid. Smuts, olja, vägsalt och grus sliter annars hårt på det. Med regelbunden garagestädning minskar även risken för översvämning. Detta eftersom även brunnarna städas och rensas från sådant som annars kan täppa till dem. Men en av de stora fördelarna med att se till att garaget är rent och fräscht är att det lockar kunder som vill parkera där. Detta eftersom ett städat garage känns mer tryggt. Ett städat garage råkar heller inte ut för lika mycket skadegörelse och klotter, vilket gör att man slipper lägga pengar på klottersanering.

Prenumerera löpande på garagestädning

Garagestädning ska helst göras regelbundet. Då hinner garaget aldrig upplevas som smutsigt och ofräscht. Det blir också mycket enklare att rengöra det eftersom smuts, olja och kemikalier inte hinner sätta sig fast i golvet. I Stockholm finns det företag som är specialiserade på garagestädning. Ofta prenumererar man på tjänsten och får då garaget städat löpande och när det behövs. Under hösten och vintern kan det på grund av vägsalt, grus och våta vägbanor behöva städas lite oftare än under sommarhalvåret. Hur mycket det kostar att prenumerera på garagestädning beror på ytans storlek och hur ofta det behöver städas. Men priserna kan också variera mellan olika städföretag och det kan därför vara bra att ta in offerter från några olika aktörer.

Snabb flytt med flyttstädning i Örebro

7 Jan 2022

En flytt är oftast frivillig men ibland mer av nöd. Det finns en rad anledningar till att någon inte vill återvända till det gamla boendet. Med flyttstädning i Örebro är problemet löst.

Att flytta är alltid att påbörja ett nytt kapitel, heter det. Ibland byter man förstås bara plats mitt i kapitlet men andra gånger är det påtvingat. Många flyttar för att hitta arbete, andra för att göra sig fria från en gammal relation. Andra är fysiskt oförmögna att ta på sig det tunga arbetet.

Vilken din anledning än är kan man lugnt säga att det är ett bra beslut att leja bort flyttstädning. När bilen med ägodelarna har kört iväg till det nya hemmet och du redan börjat möblera i tanken vill du inte in och städa på gamla stället. Plus att du troligen redan är trött.

Flyttstädning spar tid och kraft

När du packat i arton veckor och använt all din mentala kapacitet till att komma på lösningar på alla problem är du trött. Du har beställt abonnemang och avslutat gamla. Du har adressändrat och sett till att folk du vill fortsätta träffa fått din nya adress. Du vill inte städa.

En flyttstädning är inte det gamla vanliga fredagsmyset med lite viftande med piassavakvast i hörnen utan det ska vara RENT. Tvättade fönster, rengjord ugn och inget äckligt guck i avloppsbrunnen i badrummet. Vem ska ta hand om det?

Ja, inte du iallafall. Du är redan på väg till nya hemmet när det proffsiga städteamet dyker upp. Mer om flyttstädning kan du läsa på denna sida: flyttstädningorebro.se

Effektiv trappstädning i Västerås

23 Nov 2021

Har du en fastighet i Västerås med många hyresgäster, är det bra om du anlitar en professionell städfirma för trappstädningen. Då blir det riktigt rent med personal punktligt på plats.

Är det höstrusk ute och folk drar in sand och löv i trappan, är det skönt att veta exakt när trappstädningen kommer att ske. Anlitar du proffsig städpersonal är det alltid någon på plats, för städfirman håller koll så att där alltid kommer någon. Du behöver inte hålla reda på om personalen är sjuk eller frånvarande, utan du betalar för att få en tjänst utförd enligt schema.

Städbolag med van personal

De som jobbar åt en städfirma har mångårig vana vid att städa. De gör rent på ett miljövänligt och skonsamt sätt. Ändå blir det effektivt gjort, med stor precision och noggrannhet. En bra städerska ser också när man behöver ta ett extra tag på speciella fläckar, kladd eller spill i trappan, sådant som måste tas bort direkt. Med en bra trappstädning i Västerås blir trivseln så mycket bättre i huset.

Att låta en hyresgäst städa trappan mot avdrag på hyran är ingen bra idé, för det är lätt att det blir konflikter och diskussioner om någon annan hyresgäst har synpunkter. Dessutom kanske den personen är bortrest eller sjuk, och då är det ingen som städar den veckan. Det kan också vara så att städningen sköts minutiöst en tid, men att standarden sjunker efter hand, och det kan vara svårt att klaga på servicen när man har en hyresgäst som gör jobbet.

Anlita fönsterputs i Malmö

29 Jul 2021

Vill du se ut genom dina fönster och på den fantastiska naturen i Malmö? Bor du mitt i stan och har fönster som ganska snabbt blir smutsiga? Då kan du anlita någon som utför en fönsterputs.

Har du märkt vilken skillnad det gör när du putsar fönstren, efter att inte ha gjort det på ett tag? Plötsligt får du en helt annan vy och inser hur smutsiga fönstren egentligen var. För det smyger sig på lite mer varje dag, så att du inte ens märker av det.

Men att putsa fönster är en konst som inte alla kan. Kanske har du dessutom fönster som ofta behöver putsas eller fönster som sitter högt upp? Då kan det vara enklare att anlita någon som är proffs på fönsterputs i Malmö.

Fönsterputs för ökad livskvalitet

Du har fönster mestadels för att få in ljus och för att inte känna dig avskild från omgivningen. Fönster är även något som du kan öppna för att släppa ut dålig luft och få in ny och fräsch. Det är alla anledningar som bidrar till din livskvalitet, och därför gör även fönsterputsningen att din livskvalitet ökar.

Du får in mer ljus och dessutom en trevligare vy att se på. Men det ger även ett helt annat intryck från utsidan. Därför är det en härlig känsla när fönstren putsas och du får en möjlighet att börja om från början igen. Lite som att det är vår, fast det kan vara när som helst på året.

Regelbunden hemstädning är bekvämlighet

30 Apr 2021

Det samlas smuts hemma hela tiden, och man har alltid kravet på sig att hålla i ordning. Tänk så skönt att lämna bort hemstädningen till någon som kommer och gör rent på vissa bestämda dagar.

Alla som har provat hemstädning säger samma sak. Det är en otrolig befrielse och känsla av lyx att komma hem till en välstädad lägenhet. Det är något som fler borde unna sig. Den avkoppling det innebär att kunna ägna sig åt något man själv gillar är värt varenda krona. Med RUT-avdraget för hushållsnära tjänster redan borträknat när du får fakturan från städfirman är det helt överkomligt.

Mer tid över i veckorna

Det är inte bara själva tiden det tar att städa, utan även tiden som går åt att tänka på alla dessa måsten. En professionell städerska har sitt städschema att gå efter och har inga personliga band till dina ägodelar. Hon jobbar snabbt och effektivt, har vettiga arbetsvillkor och gör jobbet på sin vanliga arbetstid.

Du får mer tid över när du slipper tänka på städning. Vill du gå en kvällskurs eller bara bjuda hem mer folk, kan du göra allt det där utan att ha dåligt samvete över dammråttorna under soffan. När du kommer hem, toaletten luktar fräscht, fönstren är rena och golvet torkat, är det en känsla av ren avkoppling att kliva innanför dörren. Du bestämmer själv om du vill anlita städerskan varje eller varannan vecka och hur länge hon ska städa varje gång. Kontakta ett städbolag och be om en offert. Mer om hemstädning kan du hitta på denna sajt: rozenclean.se

Ta hjälp med trappstädning i Västerås

27 Apr 2021

Att ha en utomstående kraft som kommer och städar trappuppgångarna kan vara en befrielse för husägaren. Inga hyresgäster behöver städa och värden själv kan vara ledig från denna syssla.

Ibland kan sinnet för att vara ekonomisk spela spratt i vardagen. Att snåla in på en proffsig trappstädning är ett sådant exempel. Om du anlitar en firma för att utföra trappstädning i Västerås kommer dina hyresgäster att trivas i huset. Du har någon att hänvisa till och ingen behöver känna sig tvungen att städa själv. Skriv ett städavtal, så är bekymret ur världen.

Rent och snyggt med professionell städning

Den som har städning som yrke har också en yrkesstolthet. När du anlitar dem vet du att de har schyssta villkor och kan försörja sig på sitt jobb. Du slipper ha någon motvillig hyresgäst som sopar lite då och då för att få avdrag på hyran. När en sådan person blir sjuk eller är bortrest, ökar missnöjet bland de boende. Du slipper också ha någon som spelar rollen av städpolis eller vicevärd, utan jobbet sköts av en utomstående firma.

Det brukar vara extra mycket smuts under vissa säsonger. På vintern drar man lätt in grus, snö och slask, och det kan skapa missnöje bland hyresgästerna om det är ofräscht och blött i trappan. Skulle det uppstå många sådana tillfällen, brukar man kunna beställa extra städning, och likaså om man vill ha extra storstädning i till exempel ett förråd. Annars ingår för det mesta vanlig städning även av trappräcken och hissar i kontraktet.

← Äldre inlägg