Blogg

Rent och snyggt i hemmet

28 sep 2020

När man kommer hem på fredagen efter en lång vecka behöver man vila och ha det lugnt. Men det är då som blicken brukar falla på en glittrande spindelväv i fönstret eller en dansande dammråtta.

Det är fler och fler som tar hjälp med hemstädning i Malmö. Med de nya skattereglerna gällande ROT och RUT så kan de flesta unna sig att få rent och snyggt i hemmet. Och tanken i grunden är lite mer finurlig än vad man kanske först kan tro. När man anlitar någon för att städa i hemmet så får man själv tid över till mycket annat. Exempelvis kan man göra det som man är bäst på och jobba över på sitt ordinarie arbete. Man kanske har extra ork att ta hand om sitt boende eller sina barn. Gymmet kanske får fler besök. Och i stort sett så kan man dra ner på stressnivån så pass att man kanske får färre sjukdagar. Så det är många sätt som både individen och samhället tjänar på de generösa skattereglerna. Även städfirmorna som får mer arbete och kan anställa fler i sin personal.

Städfirma i bostaden

Kanske kan det först kännas lite konstigt att man ska ha en främmande människa som ska städa i hemmet. Men antingen man väljer att vara hemma vid städningen eller ej så kan man känna sig helt trygg och lugn. Eftersom det oftast är en städfirma som arbetar heltid inom området så ser man ett antal olika hem varje dag. Som kund kan man nog därför lita på att det finns få saker som kan förvåna eller på annat sätt få en städare att reagera. Städfirman går aldrig in i garderober, skåp eller lådor. Och om man vill vara extra privat så kan man helt enkelt låsa det man inte vill riskera att någon ska se.

Samma procedur varje gång

När man bokar städning så brukar man bestämma hur man vill att städningen ska ske. Och sedan låter man det vara ett rullande schema. Man säger vilken veckodag och tid man önskar få städat men även hur ofta. Ska det vara varje vecka eller varannan? Eller kanske första fredagen i varje månad? Tillsammans får man hitta en dag och tid som kan passa för alla parter. Och skulle något hända som innebär en ändring eller avbokning så får man helt enkelt ta det som det kommer. Sällan några problem.

Flyttstädning i Gävle – mission possible

22 sep 2020

Behöver du flyttstädning i Gävle? Hur går du tillväga för att hitta det bästa städföretaget och vad ingår i en flyttstädning? Få reda på detta och lite mer i denna artikeln.

Gävle är en av Sveriges kallaste städer. Är det så att du har hittat en finare och bättre lägenhet som du ska flytta till behöver du utan tvekan flytthjälp. Detta inte bara för att slippa bära allt i kylan utan för att det går snabbare och du får tid över till trevligare saker, som att fix till i din nya lägenhet. I flytthjälpen ingår inte bara att bära möbler från den gamla till den nya lägenheten utan också flyttstädning. Tack vare ett stort utbud av bra städtjänster anpassade efter olika flyttuppdrag är idag en flyttstädning i Gävle inte bara möjligt utan rentav trevligt uppdrag.

Hur gör du för att hitta ett kunnigt och erfaret städföretag som kan flyttstädning ut och in? Bästa sättet är att söka på nätet. Ytterligare ett hett tips är att fråga någon som nyss flyttat och använt sig av sådana tjänster. Det viktigaste är att välja ett team som inte bara har den rätta kompetensen utan är redo att anpassa sina tjänster efter dina behov och önskemål.

Vad ingår i en flyttstädning?

Vilka städmoment som kommer att ingå i en flyttstädning beror helt och hållet på kundens överenskommelse med städföretaget. Visserligen erbjuder de flesta städfirmor de så kallade standardpaket men det går även att plocka bort vissa tjänster därifrån eller lägga till sådana som behövs men inte finns.

I de allra flesta fall ingår det grundlig rengöring av väggar, kök (därmed även spis och kyl) samt fönsterputs. Självklart, rengörs det även bad och badrum. Vissa behöver även städning av garderober och andra vitvaror som lämnas i den gamla lägenheten. Idag är det vanligt för städfirmorna att använda sig av miljövänliga medel. Dessa brukar ingå i det totala priset.

RUT – avdrag vid flyttstädning i Gävle

RUT är en förkortning för Rengöring, Underhåll och Tvätt. RUT – avdraget är nämligen ett avdrag som endast gäller privatpersoner. Det ger möjligheten till skatteavdrag för hushållsnära tjänster inklusive flyttstäd.

Det enda som krävs för att ansöka om RUT – avdrag är en bevislig inkomst i Sverige. Avdraget har vissa begränsningar. En privatperson är berättigad till 50 000 kronor i RUT -avdrag per år. Vid två personer i ett och samma hushåll kan summan nå upp till 100 000 kronor. Om summan redan har nått upp till 50 000 kronor kan du inte ansöka om ett nytt bidrag förrän nästa år. Läs mer om flyttstädning i Gävle på denna sida: flyttstädninggävle.se

Regler för rengöring

24 aug 2020

Har man samma syn på rengöring i hela landet eller skiljer det sig åt? Utför man samma typ av städning på ett företag som man gör i en bostad? Vilka verktyg och medel brukar man använda sig av?

Olika företag på olika platser i landet kan lätt få lite varierande slags företagskulturer. Man påverkas lätt av hur befolkningen agerar i stort och det sprider sig in i arbetsutövandet. Men även fast att företag kan se olika ut så brukar städningen följa samma regler i hela landet. De skillnader som finns är mer individuella än att de har med landsregionen att göra. Något som däremot på ett sätt har med rengöring att göra är hur man hanterar avfall. Och det skiljer sig mellan län och landsdelar. Det som ses som brännbart på en plats i landet kan räknas som något helt annat på en annan plats. Om till exempel en städfirma i Göteborg börjar göra reklam för att man städar på ett visst sätt med ett visst medel så kan även andra i området ta efter. Det handlar ju om att inte tappa marknadsandelar utan kunna fortsätta behålla sina kunder.

Här är inte där

När man städar olika typer av lokaler så kan man utföra städningen på olika sätt. I en maskinhall på en industri städar man inte likadant som man gör på ett kontor. En butiksstädning brukar heller inte vara likadan som i en bostad. Man tar hänsyn till hur rent kunden vill att resultatet ska bli. Men det kan även skilja sig en hel del gällande vilka verktyg och medel som man använder sig av. I en klädesbutik får man vara mycket försiktig med dofter och medel som kan bleka tyg. På en industri kan det vara förbjudet med något som är brännbart. Och i en bostad måste man respektera stängda dörrar.

Sopa och torka

Eftersom den mesta smutsen alltid hamnar på golvet så är det också den ytan som behöver mest rengöring. Man brukar därför börja med att torka av alla ytor ovanför golvet. Sedan avslutar man med en dammsugning och våttorkning av golvet. Men beroende på ytor kan dammsugaren skilja sig åt. På större öppna ytor använder man oftast en maskin som man sitter på och som dammsuger eller endast tvättar golvet. Men en dammsugare, svabb med hink och dammtrasa är grunderna i verktyg. De medel man vanligtvis använder är för kök, badrum och golv.

Med städhjälp får man tid till annat

5 aug 2020

Känner ni er ofta stressade för alla måsten? Skulle ni vilja umgås mer med vänner och familj? Det finns sätt att få tiden att räcka till för roligare saker. Som att ta hjälp med städningen.

Det kan vara svårt att få livspusslet att gå ihop. Att orka med alla måsten och helst också vara på bra humör. Under en vecka ska man jobba, hämta och lämna på dagis, handla, laga mat, tvätta och städa. Man ska helst också hjälpa till med läxläsning, skjutsa till träningar och bara vara med barnen utan att känna stress för arbete och annat som måste göras. Hinner man dessutom med att själv träna och umgås med vänner har veckan varit lyckad. För att få tiden att räcka till och slippa mycket av stressen har allt fler börjat ta hjälp med städningen hemma och det är inte längre fult att anlita ett städföretag. Idag har man dessutom möjlighet att nyttja det så kallade RUT-avdraget på städtjänster. Det behöver alltså inte bli så kostsamt som man kanske först trodde.

Få hjälp med både städning och trädgårdsskötsel

Innan man anlitar en städfirma underlättar det om man först funderar över vad man vill ha hjälp med och hur ofta man vill att de ska städa. Räcker det med att städfirman kommer varannan vecka och att man själv sköter städningen den andra veckan? Vill man att de även ska sköta tvätt och kanske även se över trädgården? Olika städfirmor erbjuder olika tilläggstjänster och vill man ha hjälp med gräsklippning eller tvätt bör man välja en städfirma som kan erbjuda det. I en vanlig veckostädning ingår dammtorkning, dammsugning och rengöring av golv och badrum. I köket torkas även alla ytor utvändigt. Vill man ha hjälp med att frosta av frysen eller städa kylskåpet är detta en tilläggstjänst, likaså fönsterputsning.

Börja lite lätt och utöka städtjänsten efter hand

Det vanliga är att man prenumererar på städtjänsten och att städfirman kommer regelbundet varannan eller varje vecka. Är man osäker på hur mycket man behöver hjälp med kan man börja med att ha städning varannan vecka och märker man sedan att det inte räcker kan man utöka tjänsten och även lägg till olika tilläggstjänster efter hand. Kontakta några olika städfirmor och be om en prisuppgift. Inte sällan kommer företaget först på hembesök innan de lämnar en offert. Detta kan vara bra då man även får tillfälle att träffa den person som eventuellt ska utföra städningen.

Hemstädning i Stockholm

27 jul 2020

Har du svårt att hinna med alla måsten i din vardag? Är du för stressad för att få saker gjorda? Låt inte städningen bli lidande - anställ en städfirma för att sköta städningen i hemmet.

Att städa är något som är svårt att hinna med, speciellt för dig som har en väldigt upptagen vardag i vår vackra huvudstad. Det finns allt för mycket som ska hinnas med varje dag: jobba, hämta barnen, laga mat, sköta hushållsarbete och försöka få tid över till ett socialt liv. Det sista du vill göra under en ledig dag är att komma hem och behöva spendera tid med att städa. Att städa tar dessutom lång tid - speciellt om du vill att det ska bli utfört på ett professionellt sätt. För att slippa att städa själv kan du anställa en städfirma som sköter städningen åt dig. Du kommer då istället att komma hem till en ren bostad som luktar gott.

Hitta den bästa städfirman i Stockholm

Att hitta den bästa städfirman för att utföra hemstädning är heller inte svårt. Det finns många alternativ när det kommer till städfirmor i Stockholm. Det första du borde göra är att fråga runt bland familj och vänner om de känner till en bra städfirma. Om de inte känner till någon är det bara att göra en sökning online för att hitta städfirmor i Stockholm. Du kan be om att få ett antal offerter för det du är i behov av. Tänk på att det pris som är billigast inte alltid är det bästa. Kolla alltid upp vad som ingår i hemstädningen och vad som kostar extra. Du kan själv välja hur ofta du vill att städfirman ska städa ditt hem. Glöm heller inte bort att kolla omdömen från firmans tidigare klienter.

Fördelar med att anställa en städfirma

Det finns många fördelar med att anställa en städfirma för avlastning. För det första får du tid till mycket viktigare saker i din vardag. En annan stor fördel med att anställa en städfirma är att det blir utfört på ett professionellt sätt, och att det verkligen blir rent på djupet. Alla professionella städfirmor i Stockholm använder sig dessutom enbart av miljövänliga medel för att städa ditt hem. För hemstädning gäller även RUT-avdraget där du får ett 50 % skatteavdrag på att anställa städhjälp. Det kommer så klart göra det mycket enklare att ha råd med att skaffa extra hjälp för ditt hem.

När flyttlasset går

10 jul 2020

Det är samma jobb med att packa oavsett om man ska flytta långt bort eller bara inom staden. I Göteborg finns både jobb och studier att flytta närmare till. Men gör inte allt flyttjobb själv.

Man kan vara på väg till ett nytt jobb eller en utbildning man har lyckats komma in på. Kanske vill man flytta inom staden, antingen närmare city, eller längre ut på landet eller ut i skärgården. I storstaden finns det många möjligheter till utveckling och förändring. Det kan vara spännande att byta omgivning. Låt inte allt det praktiska med flytten hindra dig från att ta ut svängarna. En flyttfirma i Göteborg hjälper dig gärna.

Ta hjälp med det praktiska

Vissa situationer är jobbigare än andra. Vid en separation kan man behöva miljöombyte, och kanske är flytten påtvingad. Det kan vara lite frustrerande att passa datum och tider och få hela pusslet att gå ihop. Gör det bästa av din situation och ta hjälp av proffs, som är vana vid att hantera både möbler och flyttkartonger. Ska du flytta till en mindre lägenhet, exempelvis en liten lägenhet i Göteborg, kanske du till och med behöver magasinera lite bohag. Det kan flyttfirman oftast också hjälpa dig med. Det som inte får plats på det nya stället kan du då förvara på ett betryggande sätt tills du vet om du behöver möblerna så småningom. Det är synd att göra sig av med saker i ren frustration, för man kan komma i ett läge som är helt annorlunda och behöva möblerna längre fram i tiden.

Packning och flyttning

Det allra bästa är att du väljer själv om du vill ha hjälp med nerpackning, flytt och även uppackning på det nya stället. Du kan välja att göra det mesta själv och bara anlita flyttfirman för transport av möbler och kartonger, eller beställa en total service där du får hjälp med packningen också. Det är smart att märka upp kartongerna med vad de innehåller, till exempel en kartong för köksprylar, och en annan för lekrummet. Då kan du få alla lådor på rätt plats direkt när de lyfts in i din nya bostad. Flyttfirman har folk som är vana vid att bära, och de har också riktig utrustning, som till exempel remmar, för att lyfta tyngre möbler. Det är ofta både jobbigt och opraktiskt att slita med sådant själv när man inte är van. Spara på krafterna, var rädd om ryggen och anlita proffs för flytten.

Slipp ränder på dina fönster med rätt fönsterputs

25 jun 2020

Det gäller att ha både rätt teknik och ett bra putsmedel när man ska putsa fönster. Ränder och fläckar ska helst undvikas, men hur gör man då för att få till fönsterputsningen riktigt bra?

Riktigt skinande fönster är något av en engångsföreteelse eftersom de väldigt snabbt blir smutsiga igen. Det kan handla om barn som kladdar med smutsiga fingrar eller så blir det dammigt av bilar som åker förbi på gatan utanför. Oavsett om de blir smutsiga igen ganska omgående så njuter nog de flesta av att ha tvättat sina fönster och fått dem riktigt skinande rena. Men hur gör man då för att fönstren ska bli riktigt fina? Många lyckas inte med att tvätta sina fönster så att all smuts försvinner. Fläckar kan kvarstå som man inte lyckas få bort. Även ränder efter putsning är vanligt. Om man inte tycker om eller har tid med att putsa fönster så kan man leta upp ett proffs online. Det finns flertalet företag som erbjuder fönsterputs i både Solna och resten av Stockholm.

Putsa fönster för hand eller med maskin?

Vilket är bäst, att putsa fönster med en maskin som suger upp allt vatten efter eller att helt enkelt putsa dem för hand på det gamla hederliga viset? Egentligen så är det nog mest en smaksak, och kanske också en generationsfråga. Den äldre generationen som alltid putsat med dukar och svampar för hand vill nog helst fortsätta med det, medan den yngre generationen som gillar det här med tekniska prylar faktiskt kan tänka sig att testa det batteridrivna alternativet. Det gäller att ha rätt slags medel när man ska putsa fönster, men det finns också en del andra saker som man bör tänka på för bästa resultat.

Se upp med när och var du putsar dina fönster

Om solen gassar på utomhus och den ligger på just den sidan av huset där du tänkt putsa dina fönster så bör du avvakta. Fönsterputs ska aldrig utföras i direkt solljus eftersom det då gärna blir just fläckar och ränder kvar efteråt. Börja med den sidan av huset där det är skugga så kan du fortsätta med den andra senare. Sedan en sak till; vänta inte för länge med att torka bort det våta efter att du har skurat fönstret i fråga. Det blir gärna kvar fläckar och annat då eftersom vattnet hinner torka innan du är helt klar.

Hushållsnära tjänster och RUT

8 jun 2020

Städning av hemmet är en av de hushållsnära tjänster som fått ett rejält uppsving i och med RUT-avdraget. Men vad innebär RUT och ROT, hur gör man för att få det och vilka städtjänster utförs?

RUT-avdrag, eller rengöring – underhåll – tvätt som det betyder, är en skattelättnad som innebär att man betalar 50% av summan för städning av hemmet, eller andra hushållsnära tjänster. Sedan RUT infördes så har det blivit en kraftig ökning av kunder som bland annat vill få sina hem städade och därmed har det även blivit mer arbetstillfällen för städfirmor som utför den typen av städning. Skattelättnaden kan man få på upp till 50.000 kronor per år och person, så det blir en hel del hjälp som man kan få. Med hushållsnära tjänster menar man städning men även annat som barnpassning, trädgårdsarbete och tvätt av kläder eller annat.

Hur man söker avdrag för städning

För att man ska kunna få en skattelättnad för hushållsnära tjänster så krävs att man har skatt att dra av ifrån. I övrigt så är det den som utför tjänsten som skickar in underlaget till Skatteverket så att avdraget kan ske. När det är gjort kommer information från Skatteverket att städfirman har skickat in underlaget och hur mycket avdraget är på. Så med andra ord så behöver man inte göra någonting alls, förutom att ha skattat tillräckligt mycket för att kunna få avdraget.

Vilka städtjänster som utförs

Beslutet om vilka tjänster man vill få utförda är helt upp till det egna behovet och önskan. Det finns en lista på vad städbolaget kan utföra i hemmet, men det beror också på hur hemmet ser ut och om man vill göra något själv eller ej. Man får också bestämma hur ofta som man vill få hemmet städat och de vanligaste frekvenserna är en gång i veckan, en gång varannan vecka eller en gång i månaden. Om man kan tänka sig att sköta den löpande städningen men vill få en riktig genomgång så kan en gång i månaden räcka. Men om man känner att man inte hinner mer än det viktigaste, som att städa smulorna från bordet och diska, så kanske man vill ha varannan vecka. Och känner man att man inte ens hinner diska eller tvätta så kanske det behövs städning en gång i veckan, där städbolaget även tar på sig att diska, torka av spisen och slänga in en laddning tvätt. Vi rekommenderar att läsa mer på denna hemsida: https://www.hemstädningnyköping.se

En dag på jobbet

2 maj 2020

Är det dags att ta ännu en rond mot dammråttorna i skrymslen och vrår? Har du sett dig mätt på smutsen som hotar att ta över? Vill du ha hjälp med att hålla huset eller kontoret rent och fint?

Tänk vad trevligt att få komma till ett kontor som skiner som solen. Dammfritt och städat så till den milda grad att man kan slicka golvet utan att få smuts på tungan. Tja, det är nog en omöjlighet eftersom damm och små smutspartiklar letar sig in genom springor och ventiler. Även om det är välstädat ena sekunden kan det bara några minuter efteråt vara ett och annat litet dammkorn som letat sig tillbaka. Så ser verkligheten ut. Men vad händer då om man bara struntar i att städa överhuvudtaget? Ja ganska snart skulle det bli en sanitär olägenhet. Så bättre att ta tjuren vid hornen och hålla rent.

Arbetsmiljö

En bra arbetsmiljö kan skapa förutsättningar för ett välbefinnande av stora mått. När man kontinuerligt ser till att hålla smuts och damm borta blir förutsättningarna för en bra arbetsmiljö bättre. Luften man andas blir renare och den allmänna känslan av välbehag sprider sig snabbare genom kroppens alla skrymslen och vrår. Men tro nu för all del inte att det bara är på jobbet eller kontoret man behöver uppleva detta. Lika viktigt är det i hemmiljön. Kanske till och med viktigare. Det är ju här man ska slappna och finna återhämtning. Sjunka ner i soffan med en bra bok eller äta en bra komponerad måltid för att stärka kropp och själ. Det kan bli ett stort hinder att orka ställa sig och tillreda en bra måltid när man samtidigt ser allt annat som behöver bli gjort. Bättre att anlita någon som tar hand om dammråttor och smuts när man själv är på jobbet.

Ledighet med jobb eller lyx

Tänk dig att komma hem till en lägenhet eller ett hus som är välstädat och rent. Ingen disk framme på diskbänken, inga smutsiga handdukar på golvet, sand och grus vid ingången är som bortblåst och det luktar fräscht och rent överallt. Vid första steget in genomsyras hela kroppen av en glädjefull känsla av frihet. Man har ledigt. Varje dag kan bli som en semester. Efter jobbet finns det inget mer än maten att ta hand om. Tid finns till att umgås, träffa barnbarn till exempel, vänner, bekanta, gå på bio eller träna. En lyx som ger mersmak. Vi skulle rekommendera denna sajt: https://www.städningsolna.nu

5 saker jag har lärt mig om städningen hemma

23 apr 2020

Mycket går på gammal vana när det gäller städningen i hemmet, och med tiden kanske man börjar kapa lite hörn av lathet. Så hur städar man noggrant hemma men ändå så enkelt och snabbt som möjligt?

När man städar så börjar man ibland i fel ände, och lägger mer tid än man egentligen behöver på vissa detaljer. Här kommer tips på hur man blir mer effektiv i sin städning:

1. Om man städar hallen oftare så behöver man inte städa resten av huset lika frekvent. Detta eftersom det som hamnar på alla golv ofta har kommit in genom ytterdörren.

2. Då och då behöver man lägga fokus på spindelväv och döda insekter i fönstren. Håller man efter detta så behöver man inte städa resten så ofta.

3. Lägg fokus på kök och badrum. Det är oftast där som städningen märks mest.

4. Ha så få saker som möjligt framme. Ju fler saker desto fler dammsamlare.

5. Ibland räcker det att bara dammsuga och hoppa över våttorkningen.

Eget arbete hemma

Att komma hem från en arbetsdag och behöva påbörja ett annat arbete hemma istället är något som många tycker är väldigt tufft. Man glömmer lätt att det som utförs faktiskt är ett arbete i sig. Om det går så kan man försöka förenkla allt man gör hemma så mycket som möjligt. Ta hjälp där det går och skapa rutiner som gör att allt går snabbare och enklare. Om man till exempel samlar hela familjer för att under en timme göra en lista av sysslor, så kan det bespara mer än dubbelt så många timmars arbete för en person under en vecka. Det beror dels på att man är förberedd, men också på att man hjälps åt och att man vet att det bara kommer ta en timme. Man blir då mer effektiv och snabb i sitt utförande.

Anlita en städfirma

Börjar man räkna på det så kan det till och med vara så, att om man jobbar över en eller ett par timmar i månaden, så kan man samtidigt ta hjälp med städningen hemma. Det kan öka välbefinnandet, sänka irritationen i relationen och göra att det känns skönare när man kommer hem. Det är härligt att veta att man bara kan vila och njuta av hemmet istället för att ha en mängd sysslor att utföra. Om ekonomin tillåter så är övertid kanske inte nödvändigt och det är värt det ändå. Om du söker efter en städfirma så tipsar vi denna hemsida: https://exisohemstad.se/

Miljövänlig rengöring kan rädda liv

17 apr 2020

Vet du skillnaden på att använda miljövänlig rengöring jämfört med den mer traditionella och ofta miljöförstörande rengöringen? Här ser du svaren.

De flesta rengöringsmedel innehåller skadliga kemiska ämnen. I det långa loppet blir det skadligt för både miljön, människan och djuren. Det påverkar luften vi andas och vattnet vi dricker. Kemikalier som finner sin väg ut i våra vattendrag förgiftar vattnet och de invånare som lever där, till exempel fiskar och skaldjur. Dessa blir sedan vår föda och istället för näring äter vi den förgiftade fisken. Det innebär att människan slutligen får i sig de gifter den själv släppt ut i naturen. Kretsloppet innebär att det som släpps ut kommer tillbaka. Miljövänlig rengöring är därför vårt enda alternativ om vi vill ha en chans att förbli friska genom att äta bra mat.

Bra miljöval

Svenska naturskyddsföreningen arbetar med att ta fram och miljömärka olika produkter på marknaden. Det har resulterat i något som kallas Bra Miljöval. För att erhålla märkningen bra miljöval krävs bland annat att produkterna ska släppa ut minimal mängd gift i vattnet. Vidare förbjuds alla ämnen som kan orsaka cancer eller sterilitet, och produkterna ska vara nedbrytbara. Hormonstörande eller allergiframkallande ämnen hamnar även de på den förbjudna listan. Fosfor är ett annat ämne med miljöförstörande påverkan som bidrar till övergödning. Parfymfritt eftersträvas i produkter till barn och för att undvika allergier. Det gäller även konserveringsmedel som kan orsaka allergi. Kravet på palmolja är att den måste komma från en ekologisk odling.

Resultatet av våra val

Det går att framställa hur många bra och miljövänliga produkter som helst och givetvis även hälsovådliga. Det är konsumenten i sista hand som gör valet. Ibland görs valen av miljöskäl och ibland kanske på kort sikt efter varje individs ekonomi. Det blir emellertid i slutänden dyrt att ta hand om all förstörd miljö och alla människor som ådragit sig allergier eller allvarliga sjukdomar. Att välja miljövänliga produkter kan i längden innebära att du väljer ett bättre och friskare liv. Ett liv där våra pengar går åt till förbättringar i stället för att ta hand om resultatet efter dåliga val. Och en miljö värd att leva i. Både konsumenter, fabrikörer och säljande företag är medaktörer och beslutsfattare till hur vår planet ser ut efter vi lämnat den vidare till kommande generationer. Lever vi med tanke på miljön blir det kanske en miljö kvar att leva i för dem som kommer efter oss och ska ta över.

Hur noga bör man städa sin bil innan försäljning?

15 apr 2020

Att sälja en bil är enkelt. Det finns alltid minst en köpare till varje bil. Att sälja en bil och få det pris du vill ha är inte riktigt samma sak. För att få ut bästa pris behövs det lite extrajobb.

Förr eller senare kommer det att bli dags att göra dig av med din finaste pärla. Att sälja en bil är alltid nervöst och det kan behövas en del jobb och en del eftertanke. Du kan ha funderingar på om du ska sköta försäljningen själv eller om du vill lämna själva säljandet till någon bilfirma. Oavsett hur du väljer där är det viktigt att inte bara rusa iväg utan tänka igenom vad du vill göra och när. Oftast är inte en bilförsäljning något man måste göra väldigt akut. Årstid, skick, besiktning och annat spelar roll och behöver tas i beaktande.

När, var, hur ska du sälja bilen?

Många som har möjlighet att vänta tycker att våren är en bra tid för bilförsäljningen. Det brukar finnas fler köpare som tänker sig få en bil till sommarutflykterna. Därefter kan du behöva fundera på hur det ligger till med besiktning. Om du vet med dig att din bil är i gott skick och har goda möjligheter att segla igenom bilprovningen som en champion brukar detta inte vara så viktigt. Vet du däremot om att skavanker finns kan det vara bra att åtminstone åtgärda sådant som annars kommer generera anmärkningar.

Hur har du det med däck? Finns både vinterdäck och sommardäck och i vilket skick är de isåfall? En köpare som får med däck i gott skick är mer benägen att betala ett bra pris, för det är dyrt att börja bilägarkarriären med att köpa fyra nya. Sist men inte minst är det otroligt viktigt att städa bilen och göra den riktigt ren!

Städning ger bättre bilpris

Att en bil som är blänkande ren och fräsch ger mer pengar är känt sedan gammalt. Ingen vill köpa en bil som ser ut som den använts som sovplats för kossorna i två säsonger. Inte minst gäller detta insidan. Allt måste gås igenom för du vill inte att vare sig bilhandlare eller kund hittar dina begagnade tuggummin eller tomma ölburkar då de ska köpa din bil. En bil ska dofta fräscht, vara rensad från skräp och all nose art som din hund tillverkat behöver tas bort. Då, och endast då, får du ut bilens fulla värde!

Varför hemstädning?

13 apr 2020

Saknar du lust och energi till att städa? Skulle det inte vara skönt om någon annan kunde lösa det åt dig? Beställ hemstädning i Malmö och få det snyggt och rent hemma hos dig. Läs mer här!

Att komma hem och mötas av en ostädad miljö upplever många som stressande. Det kanske har varit en lång och utmattande dag i livet utanför hemmet, oavsett om det är skola, arbete eller annat. Då kan det var svårt att hitta lusten till att städa. Att inleda helgen med att städa hemmet känns inte heller lockande. Att däremot mötas av en ren och snygg innemiljö där det bara är att kliva in och koppla av skapar de bästa förutsättningarna för att kunna njuta av tillvaron i hemmet. Det är ofta brist på tid som gör att ett hem är ostädat, sedan är det ju inte särskilt kul att städa heller. Det är nog därför som allt fler väljer att beställa professionell hemstädning.

man med borste i handen

Beställ hemstädning

Tiden är en oerhört viktig tillgång då den är begränsad, så varför inte lägga ned tid på det som är roligt i livet? Professionell hemstädning i Malmö gör detta möjligt. Oavsett om det gäller storstädning, flyttstädning eller företagsstädning så är det klokt att låta någon annan ta hand om det. Hur många timmar per vecka och månad läggs inte annars ned på städning? Summera ihop detta per år så blir det en överraskande siffra. Tänk om denna tid lades på glädjeskapande aktiviteter istället. Hur mycket roligare skulle inte livet vara?

Hur roligt är detta?

Att städa är en oerhört omfattande process. Det ska först och främst dammsugas. Tv, dator, lampor med mera ska dammtorkas och golv ska våttorkas. Speglar ska putsas och sopkorgar ska tömmas. Även kyl och frys behöver en ordentlig städning då och då. Frysen ska frostas av och fläckar ska torkas. I köket finns även diskbänk, spis, ugn och mikrovågsugn vilka också behöver en regelbunden uppfräschning. I badrummet är det toalettstol, handfat, dusch eller badkar som ska rengöras. För att inte tala om kakel och fogar där städning är oerhört tidskrävande. Sedan behöver även möbler och övrig inredning rengöras. Extrautrymmen såsom förråd och garage blir också smutsig och behöver uppfräschning. Hur roligt låter detta? Med moderna metoder och av utbildad personal kan du dessutom få en miljövänlig städning. Ett rimligt pris och statens RUT-avdraget gör att det också lättare att få råd med professionell städhjälp. Städning är inte en lyxvara, men vår tid är det.

Att se klart med fönsterputs i Åkersberga

11 apr 2020

Om fönsterputs för dig är världens roligaste syssla kan du sluta läsa här. För alla andra finns det väldigt bra alternativ till att behöva putsa själv. Läs om fönsterputs i Åkersberga!

Det är ganska få av oss som uppskattar arbetsuppgiften fönsterputs. Det är, kan man tycka, ett otacksamt jobb, svårt att få till riktigt snyggt, och det innebär konstiga arbetsställningar, klättrande och mycket för - och efterarbete. Däremot finns det nog ingen som inte uppskattar att ha putsade fönster! Riktigt rena fönster är en ren fröjd. Fria från flammor, smutsränder och avtryck från kattens nos når dina fönster sin fulla potential. I vissa fall har människor upptäckt vilka deras grannar är och att de faktiskt har någon slags trevlig utsikt. Hur löser man problemet med denna motsägelse? Jo, man anlitar hjälp. Idag ingår fönsterputs i de tjänster du får göra RUT-avdrag för, så du behöver inte tveka. Du behöver även fönsterputs i Åkersberga!

Hur fungerar det med tjänsten fönsterputs?

Först och främst kan du välja mellan att välja om du vill ha dina fönster putsade vid ett enstaka tillfälle eller som en återkommande service. Du kanske vill börja med att prova en gång? Inga problem. Du får lämna information om vad du vill ha gjort - hur många fönster? Ska de tvättas på alla sidor eller endast in- och utsida? Bor du i lägenhet eller hus? behöver personalen ha med sig en stege? Hur stora är fönstren? Därefter får du ett prisförslag och när du accepterat det kommer det trevliga personer och gör arbetet åt dig. Företaget står för redskap och rengöringsmedel så det är inget du behöver fundera över - det enda de behöver hos dig är vatten. Fönstren blir rena, fönsterbräden och bleck likaså, och du behöver inte räkna ut avdraget - du får en faktura med RUT-avdrag borträknat. Inget papperskrångel i samband med fönsterputs i Åkersberga!

Ansvar och noggrannhet

När du har personal från ett städföretag i ditt hem - eller för den delen på ditt kontor eller någon annan lokal! - är det bra att veta att du har med ett auktoriserat företag att göra. Företaget du anlitar har ansvarsförsäkring. Det betyder att om olyckan skulle vara framme och något skulle gå sönder eller någon skulle råka skada sig behöver du inte bekymra dig så väldigt mycket. Företagets försäkring tar hand om de problem som kan uppstå i samband med fönsterputsning. Det är väl värt pengarna att låta någon ta hand om din fönsterputs. Rena fönster ger en ljusare tillvaro på alla sätt!

Bland smuts och damm blir ingenting gjort

9 apr 2020

Är kontoret smutsigt och stökigt? Har du inte lyckats planera in ett städschema som håller? Önskar du att du fick komma till ett fräscht kontor varje morgon? Hjälpen finns nära till hands.

Det är svårt att vara kreativ och produktiv i en stökig miljö. Visst har man hört talat om kreativt kaos och att vissa jobbar bättre i oreda, men ingen säger väl samma sak när det gäller smuts och damm? På kontoret vistas man ofta 8 timmar om dagen fem dagar i veckan. Det sista man vill behöva tänka på är gruset under skrivbordsstolen, smulorna i personalköket eller dammråttorna i hörnen. Det räcker väl med det som man har hemma. ”Clear space = clear mind” sägs det, och visst stämmer det? När kontoret är rent och städat är det lättare att fokusera på vad som faktiskt behöver göras. Inte minst skapar välstädade lokaler och rena arbetsytor en mycket större trivselfaktor på kontoret.

Kontorsstädning hjälper dig att prioritera

Att lite halvhjärtat försöka hålla rent på kontoret håller sällan i längden. För att städa hela tiden är ju ingenting man hinner om man även ska hinna med att göra sina arbetsuppgifter i tid. Fastän det kanske bara känns som att man städar lite då och då kommer man ganska snabbt upp i timmar som skulle kunna läggas på annat. Som tur är så finns det en enkel lösning och det är att ta hjälp av en städfirma som kan hjälpa till. Oavsett om du behöver hjälp flera gånger i veckan eller bara någon gång i månaden så kommer en städfirma att underlätta för Er. Kanske funkar det att låta städfirman storstäda några gånger då och då och sköta småstädningen själv? Eller så vill ni kanske ha hjälp med all form av städning? Ta hjälp av en städfirma och kom tillsammans fram till en lösning som fungerar.

Flexibla lösningar

Fundera lite kring vad som passar dig, de anställda och kontoret bäst. Ser ni helst att det städas under arbetstid, lokalens öppna timmar. Eller passar det bättre att jobbet utförs efter stängning på kvällen eller innan öppning på morgonen? Oavsett när städningen utförs så ska ni kunna känna er trygga med att det aldrig påverkar resultatet. En städfirma lägger alltid lika stor vikt vid att allt blir rent och fräscht, vare sig det gäller det mest synliga såsom golv och arbetsytor, eller de små detaljerna som lister och lamparmaturer.

← Äldre inlägg