Vad kostar det att få en hemstädning?

Priset på en hemstädning kan variera väldigt mycket beroende var i landet som du bor och vilket städbolag som du frågar. Bor du i Stockholm kan du få en hemstädning för 179 kronor/timme, beräknat efter Rut-avdraget. Andra städbolag räknar på priset efter storleken på bostaden och räknar då på pris per kvadratmeter. Då kan det handla om cirka 100 kronor per kvadratmeter. Har du då 85 kvadratmeter stort hus, blir priset cirka 8.500 kronor per städtillfälle. Med Rut-avdraget kan du sänka det med hälften. Då får du ett pris på 4.250 kronor. Många har priser kring detta. På andra håll i landet kan de vara något lägre, då det mesta tenderar att bli högre i Stockholm.

I Helsingborg kan det kosta mellan 2.500-3.000 kronor

På andra håll i landet kan det kosta mindre att anlita en hemstädning, som till exempel i Helsingborg kan priset på hemstädning i Helsingborg ligga på mellan 2.000-3.000 kronor efter att Rut-advraget är gjort. Det kostar så mycket därför att företaget ser till att bekosta personalen en ordentlig lön som de kan leva på, och få sjuklön om de är sjuka och pension när de blir gamla. Är det ett företag som betalar skatt och arbetsgivaravgift för sin personal, hamnar priserna där. Tycker man att det är viktigt med ett socialt skydd för personalen, kostar det ungefär så mycket.

Så går hemstädning i Helsingborg till

Först får du e provstädning som bara kostar 99 kronor per timme. Då kommer det hem en städpersonal som städar hemma hos dig, i högst 5 timmar. Då storstädar de så att du får ett riktigt städat och rent hem. När de kommer nästa gång, betalar du ordinarie pris. Då städar de ditt kök, och torkar av alla ytor i köket. De städar inte som när man flyttstädar, men det behövs ju inte. De kommer ju en gång i veckan och då blir det ju inte lika stökigt som när man ska flytta från bostaden. De städar allt i badrummet, men tvättar inte väggar och fönster. Däremot moppar de alla golv och dammsuger ordentligt och torkar alla ytor i vardagsrum och sovrum så de blir rena. När de sedan lämnar ditt hem, har du fått ett städat och rent hem, tills de kommer tillbaka nästa vecka.

En och samma person kommer till hemstädningen. Du får en och samma person som kommer hem till dig. På det sättet lär du känna den person som kommer hem till dig och städar.

10 Sep 2018