Unna dig hemstädning - det ångrar du inte

Smuts i hörnen? Behöver din ugn en omgång? Dammig kristallkrona? Överlåt rengöringen av ditt hus till de som gör professionell städning hemma hos folk. Du kan känna dig trygg och säker.

En eller två generationer tillbaka var det självklart med påskgardiner och julstädning. Då gick man igenom alla köksskåp, putsade fönster, tvättade gardiner och satte upp nya, lämpliga för säsongen. Många hade koll på grannarna för att passa in det här vid lagom datum, ungefär som man gör med julstjärnor och pyntade granar nu för tiden. Det här kan låta som en gammal pilsnerfilm och visst lever vi moderna människor på ett annat sätt idag, men renlighet är minst lika viktigt nu som då. Dessutom är de som utför städtjänsterna bättre tränade och har mer specialiserad utrustning. Du vill kunna vara säker på att den du släpper in i ditt hem får en schysst behandling som anställd, eller hur?

Ditt hem i trygga händer

Många som funderar på att hyra in professionell städning är tveksamma till att släppa in någon hemma. Man vet inte riktigt om det går att lita på den som gör hemstädningen. Det går att lösa på olika sätt. Ett alternativ är att du helt enkelt är hemma när tjänsten utförs. Att träffas personligen kan vara trevligt och kanske vågar du gå ut och ta en kaffe på stan efter en stund? Grannar kan förstås hjälpas åt och ha lite koll på vem som kommer och går också. Är du orolig för värdesaker och smycken, så går de att låsa in om man föredrar det. Du kan alltid prata ihop dig med de som erbjuder städning där du bor, för att komma överens om den lösning som passar dig bäst.

Teknologiska framgångar

Kanske uppfattas inte städning i privata hem som något högteknologiskt, men det här med rengöring har utvecklats genom åren. En sak man tagit fasta på är det faktum att många av oss använder för mycket vatten på ytor som möbler och golv. Det gör att de åldras fortare och tappar glansen. Att börja med dammsugning eller att torka av med torr trasa är alltid att föredra. Nästa steg kan vara ljummet vatten, i nästan torr trasa. Ibland kan man behöva lite rengöringsmedel i vattnet. Att själv slippa klättra upp på hög höjd, ovanför köksskåp, taklampor eller bokhyllor är också argument för att låta någon sköta lokalvården hemma hos dig.

12 Mar 2020