Underlätta vardagen med hemstädning

Att vi idag har alla möjligheter i världen att slappna av mer i och med att vi trots allt lever i ett högteknologiskt samhälle innebär inte att vi de facto gör så. Tvärtom. Vi har istället skaffat oss en förmåga att hela tiden fylla våra bord och aldrig riktig duka av dem. Det vill säga, vi jobbar mer, vi vill sköta både kost och träning korrekt (något som tar tid) och vi ska utöver detta också sköta både hem och familj.

Ett bra sätt att varva ner

Någonstans tar det stopp och antingen så får man vid denna stoppskylt välja att varva ner, ta på sig mindre saker eller också gör man – som så många andra väljer att göra – anlita professionell hjälp för att klara sin vardag bättre. Det kan handla om en duktig hantverkare om du vill fräscha upp ditt badrum. Men här handlar det i första hand om städning. Genom att anlita en städfirma som tar hand om sin hemstädning. Detta låter som en utopi – en dyr sådan; men faktum är att hemstädning inte alls behöver kosta så mycket pengar.

Bor du i exempelvis Stockholmsförorten Vallentuna och känner att du och din familj skulle må bättre av professionell hemstädning – köpa er mer tid för varandra och slippa ett stressande moment – så kan ni dels välja i vilken omfattning ni behöver er hemstädning. Det vill säga, behöver ni rejält städat en gång i månaden eller behöver ni kanske mer frekvent hemstädning en- eller flera gånger i veckan? Hemstädning följer ingen mall så till vida att den sker på dina villkor och där du själv bestämmer hur ofta du behöver tjänsten.

Rut-avdraget gör hemstädning billigare

Den andra aspekten rörande priset gäller det faktum att du kan använda ditt rut-avdrag. Anlitar du en städfirma i Uppsala med ditt rut-avdrag så innebär det konkret att du enbart betalar halva arbetskostnaden och där resterande hälft dras av på din skattsedel; detta med ett tak där du varje år kan nå en summa om 25.000 kronor.

Är ni dessutom två stycken vuxna i er familj så gäller taket således 50.000 kronor årligen och detta naturligtvis förutsatt att ni både är berättigade att använda denna skattesubvention. Det här kan ni kolla upp genom att antingen ringa Skatteverket eller genom att logga in på deras hemsida med hjälp av exempelvis mobilt Bank-id.

Kort och gott – ska vi fortsätta leva med så många bollar i luften så kan det definitivt finnas ett värde i att anlita professionell hjälp för att hela tiden mötas av ett rent och fräscht hem.

9 Jan 2017