Tvätta inte fönster om du har svagt hjärta!

Även om vi blir friskare och äldre med tiden finns det ändå vissa krämpor som kommer med åren. Hjärtat orkar inte pumpa lika mycket som när man är ung. Den största orsaken till hjärtstopp är fortfarande hjärt- och kärlsjukdomar. Det är inte cancer (även om det är en hemsk sjukdom) det är heller inte mord, eller olyckor. Det är ett faktum att kroppen blir gammal och hjärtat inte längre orkar slå som det gjorde när man var ung.

Då blir vissa rörelser svåra att göra, som att hålla armarna lyfta ovanför huvudet. Har man det minsta svagt hjärta avråder vi från att till exempel tvätta fönster. Det kan vara riktigt illa att göra de rörelserna.

Anlita en professionell städfirma för fönstertvätt

I så fall måste man anlita en professionell fönstertvättare. Det samma gäller att hänga upp gardiner. Har man det minste ont i hjärttrakten ska man avstå från de rörelserna. Då ska man be någon annan komma hem och göra det åt en. Som en firma som arbetar med fönsterputs i Sollentuna.

Sollentuna är en kommun i norra förorterna till Stockholm. Där bor 69.325 invånare (2014) varav 20.320 hade föredrar som båda var födda i utomlands, eller 29,3 procent av sollentunaborna. Ser man till befolkningen i Sverige, enligt SCB (statistiska centralbyrån) ser man en befolkningspyramid, som inte ser ut som en pyramid, varken rättvänd, eller felvänd, utan mer som ett stabilt torn. Med minst 3,6 miljoner barn och ungdomar och den största andelen svenskar är vuxna i arbetsför ålder; cirka 5,6 miljoner svenskar och en äldre befolkning som är i minoritet; cirka 1,5 miljon som befinner sig i pensionsåldern.

Sett ur ett samhällsekonomiskt perspektiv är det en mycket bra struktur. Det innebär att med så många som kan försörja barn och ungdomar och äldre är det inte någon risk att vi inte skulle klara en försörjningsbörda. Dessutom fylls det på med många barn, som om 20 år kan försörja de många som just nu är i 50-, 60-års åldern. Det bådar gott för framtiden.

Våra äldre behöver hjälp i sina hem

Dock är behovet för dem som är äldre, att de allt mer behöver hjälp både att städa hemma hos sig. De behöver få sina fönster putsade när vårsolen lyser in och avslöjar allt damm och smuts som kan finnas. De är den generation som har arbetat för att dagens unga och vuxna har det bra. De förtjänar så rena och fina fönster de bara kan få.

21 Mar 2018