Tre extrajobb i Uppsala

Behöver du några extra tusenlappar varje månad? Det finns flera olika extrajobb att söka i Uppsala. Här sätter vi fokus på tre av dessa:

Barnvakt

Om föräldrarna jobbar skift eller ett par helger i månaden är det svårt att få ihop helgerna så att alltid en förälder kan ta hand om barnen. Efterfrågan på barnvakter finns därmed i alla städer och detta både på helger och på vardagskvällar. Det klassiska är att man anlitar en kompis eller dess barn (om de är lite äldre) som barnvakt. Det kan därmed finnas fördelar i att vara öppen i bekantskapskretsen om att man söker jobb som barnvakt. En annan väg är att anmäla sig till företag som har barnvakt och liknande tjänster som affärsidé. Man kan därmed få ta hand om barn man aldrig träffat tidigare vilket kan kräva något mer av dig som ska hantera barnen. 

Snabbmatskedja

Max, McDonalds, Burger King … Listan kan göras lång på snabbmatskedjor som finns i Uppsala. I likhet med städare och barnvakt behövs ingen speciell gymnasieutbildning eller högskoleutbildning för att söka dessa jobb. För många är just ett jobb på en snabbmatskedja den första ”riktiga anställningen”. Man kanske har hjälpt grannen med att städa, klippa gräset eller vakta barnen men det är stor skillnad mot att vara anställd – både gällande rättigheter och skyldigheter. När dessa företag söker personal brukar de lägga ut annonser på Arbetsförmedlingens hemsida. Men självklart kan man även söka jobb hos företagen när de inte har någon annons ute. Gör i ordning ett CV och ett personligt brev och lämna till de olika företagen. Med lite tur kan de kontakta dig och be dig i alla fall komma på intervju. 

Trappstädning

Städföretag behöver generellt vikarier och extrajobbare. Däremot kan man inte förväntas hoppa in på vilka pass som helst. Det är exempelvis stor skillnad på trappstädning i hyreshus mot att genomföra hemstädning hos en privatperson. Det kräver helt enkelt olika kompetens och erfarenhet. En fördel med just trappstädning är att detta sker regelbundet i samma fastigheter och att man kan utföra detta ”någon gång under dagen”. Det är därmed inte exakt styrt till ett speciellt klockslag. Uppsala är en av de större städerna i Sverige och har därmed även väldigt många städföretag där extrajobb kan sökas. Det är en klar fördel om du har erfarenhet av städning (måste inte vara specifikt trappstädning) när du söker jobbet. Överlag är det relativt hård konkurrens på städjobben som finns. Kontakta gärna flera företag och förklara varför du söker jobb hos just dem. Ange även om du är intresserad av hemstädning, trappstädning eller andra sorters städtjänster. Självklart är det en fördel om du har B-körkort och kan jobba både helger och kvällar. Läs mer om trappstädning i Uppsala på: https://www.trappstädninguppsala.nu.

4 Jan 2019