Ta hjälp med din fönsterputs

Lyckligtvis så är en fönsterputs ett projekt som sällan behöver genomföras. Ungefär två-tre gånger per år brukar räcka. Att vi säger lyckligtvis kan alla som putsat sina fönster relatera till, en fönsterputs är dels tidskrävande, dels så är det svårt och i många fall så är det även farligt. Effekten av en fönsterputs ska dock inte underskattas då man på de facto får en helt ny lyster till sitt boende; rena fönster ger ett helt annat ljusinsläpp och får bostaden att se både renare och fräschare ut. Den är således nödvändig att göra – men särskilt rolig är det inte.

Något som leder oss till att ställa frågan: varför ska du överhuvudtaget göra det; varför tar du inte hjälp med din fönsterputs? Många ser detta som ett slags svaghetstecken och som en onödig kostnad; men vi skulle säga att det i själva verket handlar om det totalt motsatta.

Professionell fönsterputs tar A) bort alla risker. Bor du högt upp i en fastighet i exempelvis Stockholm och ska putsa dina fönster så utsätter du dig faktiskt för en ganska stor fara. Ett fall kan innebära ren livsfara. Dessutom ska man även säkra så att ingenting riskerar att fall ned på någon intet ont anande gångtrafikant. B) den tar, naturligtvis, bort alla fläckar. På ett effektivt sätt så får du rena fönster och där din egen ansträngning blir minimal. Allt du behöver göra är att ta bort alla blommor och föremålen från fönsterbrädorna. C) professionell fönsterputs är inte särskilt dyr. Dels så kan du – genom att kontakta flera företag – skaffa dig ett bra förhandlingsläge (något som är lättare i Stockholm) och dels så kan du också använda ditt rut-avdrag för tjänsten; du kan i och med detta dra av halva arbetskostnaden.

Kombinera fönsterputs med storstädning

Som vi inledde texten med – en fönsterputs behöver kanske genomföras två-tre gånger per år. En annan sak där detta tidsintervall finns gäller en storstädning och vi rekommenderar att man kombinerar dessa båda områden – och gör det genom att anlita en städfirma. Kort och gott: boka in en städfirma under exempelvis en hel söndag, lämna över din nyckel och ge dig ut på ärenden, unna dig en god middag, gå på bio och kom hem till ett kliniskt rent hem.

Det handlar om två tillfällen per år – lämpligen vår och höst – och både storstädningen och fönsterputsningen ger dig en väldigt bra hygieniskt grund att stå på genom resten av året. Naturligtvis så är dessa båda områden något som du kan använda nämnda rut-avdraget för och, på samma sätt, dra av halva arbetskostnaden för. Samma sak gäller även vid förhandlingen om priset; ta in flera offerter, jämför priserna och välj det städföretag i Stockholm som ger dig bästa möjliga priset.

Dock: se till att städföretaget i fråga håller god kvalitet också. Det här gör du lämpligast genom att ringa till några tidigare kunder och hör dig för hur de upplevt tjänsten de betalat för. Referenser är viktiga sett till din trygghet. Städningen kommer, trots allt, att ske i ditt eget hem.

14 Dec 2016