Stopp i avlopp vanligt hos långhåriga

Stopp i avlopp är riktigt trist. Vill det sig illa kan du varken duscha eller diska. För du vet väl att avloppen i din lägenhet sannolikt är sammankopplade?

Du som har långt hår kommer känna igen dig i följande påstående: Det blir väldigt lätt stopp i avloppet hemma. I alla fall i duschen, och du vet väl att avloppet i duschen ofta är sammankopplat med avloppet i de övriga rummen?

Om det börjar bubbla i sinken i köket, kan det faktiskt bero på att avloppet i ditt badrum har kloggat igen. Proppen har bara flyttat sig längre in i rörsystemet, och påverkar alltså nu även avflödet från ditt kök. Dåliga nyheter, eftersom det här innebär att du inte längre kommer åt att lösa proppen från din duschbrunn.

Stopp i avlopp kan åtgärdas via en rörmokare – eller en frisör

Det kan faktiskt vara så, att du som har långt hår (särskilt om du är en herre i en viss ålder) behöver lägga ned ganska många slantar på att regelbundet fixa dessa komplicerade stopp i avlopp. Det är inte billigt att anlita rörmokare var och varannan vecka, så du gör klokt i att leta upp en som är prisvärd.

Kanske ska du också fundera på att klippa dig. Det är snyggt med kort hår också! Och det kommer inte alls leda till den typ av stopp som gör att du varken kan diska eller duscha hemma. Visserligen kommer du bara byta en kostnad mot en annan, eftersom det kostar en slant att gå till frisören också.

17 Aug 2022