Städning av parkeringsgarage

I dagens Sverige finns det stora gallerior överallt utanför våra städer.  Och gemensamt för gallerior utanför stadskärnan är att det krävs stora parkeringar eftersom man behöver ta sig dit med bil. Inte sällan finns det garage i samma fastighet. Du kanske undrar hur man städar och håller efter dessa enorma garage eller uteparkeringar. Det blir väldigt smutsigt av alla bilar som drar in regn, snö och smuts.

Många företag, fastighetsägare och bostadsföreningar har också garage. Det medför ett ansvar att det ser fint och fräscht ut för betalande gäster. Vem vill betala för en dyr parkeringsplats om den är msutsig och ofräsch.

Det finns ett antal kompetenta städföretag som är specialiserade på städning av stora garage, parkeringsplatser och industrilokaler.

Vad ingår i garagestädning?

Först och främst rengörs garagegolvet med maskiner för våtsugning eller skurning. Man tömmer papperskorgar och plockar upp skräp. Det ingår också att väggar och pelare ser snygga och rena ut. Kort sagt ser man till att parkeringsgaraget är snyggt och prydligt för alla besökare. En annan uppgift är att se till att belysningen fungerar. Vilket är nog så viktigt för trygghet och bekvämlighet för alla besökare eller hyresgäster.

Det är ju faktiskt det första man ser av gallerian. Ett smutsig och illaluktande parkeringsgarage ger inget bra första intryck och känns otryggt. Många skulle till och med vända och besöka en annan galleria.

Kunnig personal

Städbolagens städare är utbildade, skickliga och erfarna. Med effektiva hjälpmedel som till exempel moderna städmaskiner rengörs garageutrymmen med stor noggrannhet. Man använder sig av miljögodkända kemiska medel och maskiner. Det kan annars bli farligt att andas för besökarna eftersom garagen är slutna områden.

Håll efter garaget

För gallerior och fastighetsägare är det att anlita löpande garagestädning. Det blir billigare och man vet att det alltid är rent och snyggt. Det är annars lätt hänt att man får problem med igensatta brunnar och överfulla papperskorgar. Se till att garaget blir skinande rent kontinuerligt.

När man anlitar städhjälp till garageutrymmen används checklistor och noggranna rutiner för att inte missa något. Man får också en garanti på utfört arbete och vid eventuella brister åtgärdast dessa omgående helt kostnadsfritt.

När man ska kontakta en städfirma för garagestädningen måste man noga specificera hur stora ytorna är och om det är flera plan. Samma gäller om det finns några speciella önskemål gällande städningen. Jämför gärna några olika bolag mellan varandra och be om offerter. Det kan också vara klokt att söka kolla upp företaget på internet efter recensioner.

4 Apr 2019