Städa bilen på ett skonsamt sätt

Att städa bilen är nödvändigt både sett ur ett hygieniskt perspektiv och sett till att man ger den en längre livslängd. Utan tvekan så höjer man också andrahandsvärdet. En välskött, väldoftande och ren bil kommer att vara mer inbjudande än en bil som inte är det, svårare än så behöver det inte vara.

Ett fel som många gör i samband med städning på insidan a bilen - det är att man skadar bilen på utsidan. Det kan förklaras av att man kanske drar ut sin vanliga dammsugare till garaget och att man påbörjar städningen. Då man kommer längre in i bilen så drar man i dammsugaren som åker in och skadar lacken.

Man är oförsiktig - och det får man lida för då mindre lackskador kommer som ett brev på posten. Den fina, initiala tanken har således fört med sig högre kostnader då en mindre lackskada kan kosta ganska mycket att korrigera.

Dagens bilar lackeras i fronter; skadar du en mindre bit så måste man ändå plocka bort hela den front den tillhör och lackera om den - det går inte att enbart lackera den lilla ytan där exempelvis dammsugaren träffat med sin kraft- och tyngd.

Skona bilen genom en keramisk lackförsegling

Om man ser till bilens utseende och till städning och skydd så finns det en möjlighet att slå tre flugor i en smäll. Detta genom att sätta fast ett keramiskt lackskydd. En keramisk lackförsegling ska sättas på plats av en specialister - det finns verkstäder över hela Sverige som erbjuder tjänsten - och det handlar på det stora hela om en kombination av estetik och skydd. Du får en slags hinna ditsatt. En hinna som inte går att se - men som fungerar som ett smutsavvisande skydd. Här finns en verkstad du kan vända dig till för detta: http://www.lackförsegling.nu.

Det innebär att smuts - flugor, fågelspillning, pollen, vägsalt, lera och regn - stöts bort i en högre omfattning och att det som ändå fastnar är lättare att få bort. Under hinnan så skiner bilens lack precis som vid en vaxning och polering. Av den enkla anledningen att en sådan ingår i priset man betalar.

Det handlar således om en uppdaterad rekond där den slutliga lackförseglingen gör att bilen ser som ny ut - under en längre tid. Du kan tvätta bilen som vanligt, men du kommer inte att behöva göra det så frekvent och lika regelbundet. Det är inte bara tids- och pengasparande - det handlar även om att lacken skonas. En biltvätt gör bilen ren, men samtidigt så sliter borstarna lite på lacken vid varje tillfälle.

En ytterligare fördel handlar om blekning. En bil - i synnerhet en röd - bleks av solen. Det utmärkande och originella som varje biltillverkare vill visa genom färgen tonas ut allt eftersom. En röd Porsche kan redan efter någon sommar se lite ljusrosa ut och därmed tappa sin ursprungliga charm. En keramisk lackförsegling reflekterar solens blekande uv-strålar och ger dig som bilägare en chans att behålla bilens originalfärg längre. Ett bra val som gör vardagen som bilägare lite lättare och betydligt roligare.

31 Aug 2018