Slipp ränder på dina fönster med rätt fönsterputs

Det gäller att ha både rätt teknik och ett bra putsmedel när man ska putsa fönster. Ränder och fläckar ska helst undvikas, men hur gör man då för att få till fönsterputsningen riktigt bra?

Riktigt skinande fönster är något av en engångsföreteelse eftersom de väldigt snabbt blir smutsiga igen. Det kan handla om barn som kladdar med smutsiga fingrar eller så blir det dammigt av bilar som åker förbi på gatan utanför. Oavsett om de blir smutsiga igen ganska omgående så njuter nog de flesta av att ha tvättat sina fönster och fått dem riktigt skinande rena. Men hur gör man då för att fönstren ska bli riktigt fina? Många lyckas inte med att tvätta sina fönster så att all smuts försvinner. Fläckar kan kvarstå som man inte lyckas få bort. Även ränder efter putsning är vanligt. Om man inte tycker om eller har tid med att putsa fönster så kan man leta upp ett proffs online. Det finns flertalet företag som erbjuder fönsterputs i både Solna och resten av Stockholm.

Putsa fönster för hand eller med maskin?

Vilket är bäst, att putsa fönster med en maskin som suger upp allt vatten efter eller att helt enkelt putsa dem för hand på det gamla hederliga viset? Egentligen så är det nog mest en smaksak, och kanske också en generationsfråga. Den äldre generationen som alltid putsat med dukar och svampar för hand vill nog helst fortsätta med det, medan den yngre generationen som gillar det här med tekniska prylar faktiskt kan tänka sig att testa det batteridrivna alternativet. Det gäller att ha rätt slags medel när man ska putsa fönster, men det finns också en del andra saker som man bör tänka på för bästa resultat.

Se upp med när och var du putsar dina fönster

Om solen gassar på utomhus och den ligger på just den sidan av huset där du tänkt putsa dina fönster så bör du avvakta. Fönsterputs ska aldrig utföras i direkt solljus eftersom det då gärna blir just fläckar och ränder kvar efteråt. Börja med den sidan av huset där det är skugga så kan du fortsätta med den andra senare. Sedan en sak till; vänta inte för länge med att torka bort det våta efter att du har skurat fönstret i fråga. Det blir gärna kvar fläckar och annat då eftersom vattnet hinner torka innan du är helt klar.

25 Jun 2020