Skolstädning med omsorg i Stockholm

Det krävs en annan omsorg att städa i lokaler där det vistas ungdomar och barn än att städa andra lokaler. Därför finns speciell skolstädning i Stockholm.

Skolornas lokaler används intensivt av många elever och vuxna under dagen och slitaget blir högt. Det är inte bara aktivitet i klassrummen utan också i korridorer, idrottshallar, duschrum och utrymmen där man har fritidsverksamhet. Eftersom barn och ungdomar springer, äter och ibland ligger på golven och leker ställs det stora krav på daglig rengöring och hygien. Företag som arbetar med skolstädning i Stockholm har lång erfarenhet av de förutsättningar och krav som finns i den miljön och vet att det krävs omsorg för att få ett bra resultat. Skolstädning innebär att en del behöver utföras innan skoldagen börjar, men under dagtid finns behov av närvarande städpersonal som ser över att miljön håller rätt standard.

Skolstädning anpassas till skolans behov

Varje skola är unik och behovet av städning varierar. Därför håller företag som arbetar med skolstädning i Stockholm en kontinuerlig dialog med skolan för att anpassa städningen till de behov som finns. Grunden för skolstädning är att alla klassrum, korridorer, uppehållsrum, duschrum och toaletter sopas och våttorkas dagligen. Fönster och övriga ytor torkas av varje vecka och papperskorgarna töms. I lärar- och personalrum sopar man, torkar golv och tömmer papperskorgar en gång i veckan. Väggar torkas av vid behov. Om några verksamheter har behov av ytterligare städning är det enkelt att komplettera grundläggande skolstädning. Det viktiga är att miljön blir trivsam och hygienisk för alla. Kika in denna hemsida för att läsa mer om att boka skolstädning: www.skolstädningstockholm.se

10 Apr 2022