Så städar man lättast fönster

Är det dags att städa fönster? Det blir ju smutsigt med tiden och det syns som mest på fönster. Det kan verka lätt att rengöra fönster, men alla som någon gång har gjort det själv, vet att det inte är det lättaste. Det blir lätt en och annan fläck där vattnet och rengöringsmedel har runnit ner och då blir det fula strimmor på fönster. Här berättar vi hur du undviker det.

Bland det bästa som man kan göra när man ska tvätta fönster är att satsa på en riktig fönsterskrapa. De som är lättast att använda är de som har en mjuk del på ena sidan och en gummiskrapa på den andra. Då svänger man bara på fönsterskrapan när man behöver skrapa av fönstret. De bästa fönsterskraporna kan man hitta i en målarhandel. Det är de slags fönsterskrapor som professionella fönstertvättare använder sig av. Vill man inte köpa en dyrare fönsterskrapa där, kan man även hitta någon i nästan vilken livsmedelshandel som helst. Köp då en med riktigt gummit och som täcker en så stor yta som möjligt.

Få fönsterruts av Rentutav

Viktigt använda miljövänliga produkter

Vi alla bör tänka på att använda så rena och giftfria och miljövänliga rengöringsmedel som det bara går. Då bör man undvika fönsterputsmedel som marknadsförs just som sådana då de flesta använder sig av kemikalier som inte bryts ned i avloppet. Man tänker sällan på att allt kommer ner i avloppet, när man tvättar svampar och fönsterskrapor som man har använt. Därför bör man undvika dem. Då är det bättre att använda någon miljövänlig produkt. Man kan till och med använda vanlig såpa, Grumme har en miljövänlig såpa som kan användas till allt.

Fönsterskrapan är viktigast

Det som mest effektivt tvättar fönster är nämligen fönsterskrapan och då är det egentligen inte rengöringsmedlet som avgör om fönstret blir riktigt rent eller ej. Det är fönsterskrapan som gör arbetet. Därför spelar själva rengöringsmedlet inte så stor roll. Huvudsaken är att det innehåller fettlösande medel som till exempel diskmedel. Välj ett diskmedel som till exempel Grumme diskmedel som också är mycket miljövänligt. I synerhet plastfönster, PVC fönster och liknande blir renast med vanligt diskmedel. Så när man tvättar fönster, behöver man; en mjuk svamp, såpa eller diskmedel, en bra fönsterskrapa, en liten hink för vatten och rengöringsmedel och en ren trasa att torka bort på fönsterbrädan. Tycker du det låter krångligt? Anlita proffs som tvättar fönster åt dig. Här kan du läsa mer om städare som utför fönsterputsning på: https://www.rentav.se.

9 Sep 2019