Så fungerar en sopmaskin

Det finns så många tekniska hjälpmedel numera. De flesta kör också med sopmaskiner, skurmaskiner och mattvättmaskiner särskilt när de städar på offentliga platser där man har besökare som ständigt smutsar ner i lokalen. Man kan även använda en sopmaskin i fabriker, verkstäder och platser där det inte passar att städa med vatten och rengöringsmedel. Det kan vara på sågverk, maskinparker eller i utomhusmiljöer. Det är i alla de fall och i lokaler som inte tål vatten. Då bör man endast sopa upp skräp och damm, men inte använda sig av vatten för det ändamålet.

Så fungerar en sopmaskin

En sopmaskin fungerar som en jättelik dammsugare, om man endast ger en enklare förklaring. Då dammsuger den upp allt skräp och damm. Den har ofta en eller flera borstar som borstar samtidigt som den suger upp allt som ligger på golvet. Allt sugs upp i en sopbehållare som man lätt kan tömma. Dammsugarmunstycket har ett filter som filtrerar bort alla stora skräp som inte ska in i sopmaskinen. En sådan har ett batteri som man laddar och som går ett visst antal timmar innan man måste ladda om den. Ofta har de flesta sopmaskiner flera sugmunstycken med tillhörande borste som gör rent på golvet, men som samtidigt suger i sig skräp från lister.

En sopmaskin passar bäst på betonggolv

Behöver man rengöra verkstadsgolv, till exempel är en sopmaskin bland det bästa. På sådana ställan åstadkommer man ofta damm och skräp som behöver avlägsnas från golvet. Har man teknikföretag där man tillverkar känsliga datorer eller maskiner, är det inte bra att använda vatten och rengöringsmedel. Då vill man bara få bort det som ligger och skräpar på golvet.

En sopmaskin är bäst för utomhusmiljön

Ansvarar man för städningen utomhus till exempel är även då en sopmaskin bland det bästa. Ska man rengöra med vatten riskerar den bara att frysa till is på gatorna och det gör dem bara hala i stället för rena. Då är det mycket bättre med en vanlig sopmaskin som bara avlägsnar sand, skräp och sot från trafiken.

Har du ett städföretag behöver du köpa in eller hyra städ- och sopmaskiner. När man driver ett städföretag kan man få alla möjliga slags uppdrag, som innefattar städning på en massa olika platser. En byggarbetsplats, till exempel är bättre att använda sig av en stor sopmaskin. Då riskerar man inte att skada miljön, då byggarbetarna ska fortsätta använda och bygga på golvunderlaget.

17 Nov 2018