Så bör man genomföra en butiksstädning i Stockholm

Vad är viktigt när man utför en butiksstädning i Stockholm? De flesta butiker i Stockholm som är framgångsrika och följaktligen har många kunder, som besöker butiken dagligen behöver daglig butiksstädning i Stockholm. Då är det vissa saker som är viktiga att rengöra, mer än andra. Man behöver ju inte riktigt städa och rengöra allt i butiken om man kommer varje dag. Däremot är det viktigt med vissa saker i butiken som absolut måste vara rent innan kunderna kommer in i butiken. Vi tar upp de viktigaste punkterna i en butiksstädning i Stockholm här.

Detta bör du rengöra varje dag

Beroende vad det är för slags butik brukar butiksägaren bestämma hur ofta som hon eller han anlitar städfirma, eller en enda städare (?) ska komma och städa butiken. Ju större slitage och ju fler kunder som besöker affären, desto viktigare är städningen och att den sker varje dag. Så, om du arbetar med städning är det vissa saker som du ska tänka på.

Golvet och golvmattan

Golvet är bland det allra viktigaste som butikens kunder tittar på och kan reagera negativt på om det är smutsigt. Det bör rengöras med en skurmaskin, om utrymmet bara tillåter det. Om inte måste man dammsuga och rengöra med skurmedel och borste varje dag. Det är tidsödande men nödvändigt. Det är på samma sätt med golvmattan, om det finns någon sådan. Golvmattan bör rengöras noggrannt varje dag. Är en sliten bör den bytas ut. Golvmattan och golvet ger ett omedelbart intryck på kunderna.

Montrar och diskar

Montrar och diskar är på samma sätt som golvet; det är de sakerna som kunderna omedelbart ser när de kommer in i butiken. Är montrarna eller diskarna smutsiga och har fullt med fingeravtryck ger det obehagskänslor för de flesta. Montrarna och diskarna är ju till för att visa varorna så snygga och aptitliga (i livsmedelsaffärerna) som möjligt. Är de inte rena, ger det dåliga vibbar för kunderna. Här bör du använda en rengörinstrasa som är sådan att den avlägsnar damm effektivt och ett miljövänligt rengöringsmedel.

Speglar och fönster

Detta är även viktigt och något som absolut inte bör vara smutsiga, nedklottrade eller ha några fläckar på sig. Du bör använda ett surt rengöringsmedel och en fönsterskrapa. Eventuellt en mjuk svamp om fönster eller speglar är särskilt smutsiga.

Dörrar

Dörrarna är inget man ser på samma sätt som golv och montrar och diskar. Finns det däremot fläckar, klotter eller fingeravtryck på dem, syns det mycket väl. De flesta butiksdörrar är automatiska och går upp och stängs automatiskt och något som kunderna sällan lägger märke till, men de lär göra det om de är smutsiga. Så att titta efter fläckar där är viktigt för dig som arbetar med rengöring.

Här kan du läsa mer om ett städbolag som arbetar med butiksstädning i Stockholm på: butiksstädningstockholm.com.

24 Oct 2018