Rent och snyggt i hemmet

När man kommer hem på fredagen efter en lång vecka behöver man vila och ha det lugnt. Men det är då som blicken brukar falla på en glittrande spindelväv i fönstret eller en dansande dammråtta.

Det är fler och fler som tar hjälp med hemstädning i Malmö. Med de nya skattereglerna gällande ROT och RUT så kan de flesta unna sig att få rent och snyggt i hemmet. Och tanken i grunden är lite mer finurlig än vad man kanske först kan tro. När man anlitar någon för att städa i hemmet så får man själv tid över till mycket annat. Exempelvis kan man göra det som man är bäst på och jobba över på sitt ordinarie arbete. Man kanske har extra ork att ta hand om sitt boende eller sina barn. Gymmet kanske får fler besök. Och i stort sett så kan man dra ner på stressnivån så pass att man kanske får färre sjukdagar. Så det är många sätt som både individen och samhället tjänar på de generösa skattereglerna. Även städfirmorna som får mer arbete och kan anställa fler i sin personal.

Städfirma i bostaden

Kanske kan det först kännas lite konstigt att man ska ha en främmande människa som ska städa i hemmet. Men antingen man väljer att vara hemma vid städningen eller ej så kan man känna sig helt trygg och lugn. Eftersom det oftast är en städfirma som arbetar heltid inom området så ser man ett antal olika hem varje dag. Som kund kan man nog därför lita på att det finns få saker som kan förvåna eller på annat sätt få en städare att reagera. Städfirman går aldrig in i garderober, skåp eller lådor. Och om man vill vara extra privat så kan man helt enkelt låsa det man inte vill riskera att någon ska se.

Samma procedur varje gång

När man bokar städning så brukar man bestämma hur man vill att städningen ska ske. Och sedan låter man det vara ett rullande schema. Man säger vilken veckodag och tid man önskar få städat men även hur ofta. Ska det vara varje vecka eller varannan? Eller kanske första fredagen i varje månad? Tillsammans får man hitta en dag och tid som kan passa för alla parter. Och skulle något hända som innebär en ändring eller avbokning så får man helt enkelt ta det som det kommer. Sällan några problem.

28 Sep 2020