Professionell flyttstädning i Uppsala

Det som många personer anser vara ett problem i samband med att de ska flytta till en ny bostad är att de gamla ägarna lämnat bostaden i fråga i ett dåligt skick och inte genomfört den obligatoriska flyttstädning som ingår. Det här ställer till problem på flera olika plan. Dels så kan man inte flytta in direkt och dels så tvingas man också börja sitt liv i den nya bostaden med att städa – grundligt dessutom. Står man exempelvis som ung student utanför ett campus och är redo att påbörja ett nytt liv så är det inte speciellt upphetsande för denne att tvingas vänta med att bära in sina möbler och sitt bohag för att genomföra en flyttstädning, eller hur?

Det som dock ska ses som positivt inom detta är att allt fler människor börjat inse vikten av detta moment och att de i kombination med detta även insett sina egna begränsningar – det vill säga; man vet att en flyttstädning är viktig och man vet samtidigt att man inte orkar genomföra denna själv och därför anlitar man istället professionell hjälp. I städer som exempelvis då Uppsala – känt för sina många studenter, något som ger väldigt hög omsättning på lägenheter – så har också flyttföretagen insett fördelarna med att erbjuda denna tjänst.

Flyttföretag i Uppsala, Linköping, Lund, Umeå och Luleå har alla insett att denna form av flyttstädning till studenter både är lukrativ och – i sammanhanget – väldigt enkel att göra. Ska man städa ur efter en student så kommer det nämligen att handla om en begränsad yta som ett proffs klarar av att städa på väldigt kort tid och något som gör att man under samma dag kan utföra flera jobb – exempelvis i samma korridor.

Det är alltså inte ovanligt att ett städföretag i Uppsala erbjuder studenter schysstare priser och mängdrabatter då det kommer till en flyttstädning och man gör detta helt på grund av att man vet värdet av marknaden.

Fler borde ta hjälp

Det här exemplet – att man anlitar professionell hjälp med flyttstädning – borde även fler människor använda sig av och inte bara studenter. Det som är positivt med detta – utöver ett perfekt resultat och därmed ett gott samvete – är det rent ekonomiska.

I dagsläget så kan man nämligen i Sverige använda sig av en skattereduktion då det kommer till en flyttstädning. Rut-avdraget gör det möjligt att en person i exempelvis Uppsala kan anlita professionell hjälp, få denna utförd och därefter dra av en del av beloppet på sin deklaration för att sedan få tillbaka summan på skatten. Det finns således även ekonomiska fördelar i att anlita hjälp vid detta jobbiga moment som kommer med en flytt.

Billigast blir det naturligtvis om man gör det själv – men då får man också vara beredd på att jobbet tar lång tid och att det är väldigt ansträngande – både fysiskt och mentalt; tar man på sig en flyttstädning så måste man också avsluta den korrekt. Känner man tvivel – ja, då betalar man också för hjälp och detta oavsett om man bor i Uppsala, Stockholm eller i Kiruna.

Läs mer: www.flyttstädninguppsala.biz.

4 Apr 2017