OVK-besiktning – slipp mögel med god ventilation

Mögel och huvudvärk är klassiska följder av en dåligt ventilerad lokal. Boka in en OVK-besiktning för att komma till rätta med ventilationen på en gång.

Det är någonting som luktar på jobbet. När du sitter där bakom ditt skrivbord på kontoret är det en frän doft som letar sig upp i näsborrarna. Irriterande och stickande. Du vet att din kollega slarvar med hygienen ibland. Att han brukar gymma på lunchen och duschar lite för snabbt efteråt. Men kollegan har varit på semester i en vecka. Det här är någonting annat. Dessa dofter signalerar att det finns mögel någonstans på kontoret. Den här insikten, tillsammans med den huvudvärk du har känt på jobbet senaste veckan, får dig att undra över hur det egentligen är ställt med ventilationen på kontoret. Det låter som att ni borde beställa in en OVK – obligatorisk ventilationskontroll. Först då kan ni få svar på hur det egentligen ligger till.

OVK-besiktning är obligatorisk

Det går inte att komma ifrån en OVK-besiktning. Den första bokstaven i OVK står som sagt för “obligatorisk”. Att den är obligatorisk innebär att du inte kan välja bort att få din ventilation kontrollerad. Och med “din” menas du som fastighetsägare. Det är du som har ansvar för att boka in OVK-besiktningen och försäkra dig om att de som använder lokalen inte behöver jobba med mögel. Den stinkande kollegan är illa nog, men just vid mögel får man nog dra gränsen. Om det ens ska behöva gå så långt. Kontrollera ventilationen redan nu.

22 Apr 2022