Ordna hemstäd med en bra städfirma!

Är era dammråttor numera hemmets största husdjur? Räcker varken orken eller tiden riktigt till för städning? Inga problem. En professionell städfirma kan ta hand om er hemstäd.

Ditt hem är platsen där du helt och hållet ska få vara dig själv. När du kommer hem ska det kännas skönt och bra. Hemmet är platsen för vila, återhämtning och privatliv. Vare sig du delar hemmet med flera personer eller lever på egen hand är det viktigt med trivseln och att du kan känna dig avslappnad när du är hemma. Om städningen börjar kännas som ett hinder för det är det kanske dags att fundera på att anlita hjälp. En städfirma kan avlasta dig från den bördan och ta hand om hemstäd hemma hos dig. Dessutom får du RUT-avdrag så det behöver inte kosta en förmögenhet!

Vad ingår i en vanlig hemstädning?

Vissa saker ingår alltid i hemstäd medan man kan avtala speciellt om extratjänster om man så önskar. Det som alltid ingår är att alla rum dammsugs och att golven torkas. Fria ytor och möbler torkas av. Likaså torkas socklar, lister och dörrar av. Skåp och hyllor torkas av och tavlor dammtorkas. Köket kommer att få lite extra omsorg. Diskbänk och spis, kaffebryggare och andra hushållsredskap kommer att rengöras. Fläkten och diskmaskinen blir rengjorda på utsidan, ugn och mikro rengörs på både in- och utsidan. Badrummet är ett rum där städfirman också kommer att lägga en del extra tid. Allt porslin - handfat, toalett och badkar, får en grundlig rengöring. Om du har tvättmaskin och/eller torkskåp torkas även de av utvändigt. Är du intresserad av att få lite mer hjälp än såhär? Ta kontakt med en städfirma! Det går alltid att förhandla om hjälp med uppgifter som disk, tvätt och strykning utöver den ordinarie städningen mot en extraavgift!

Välj rätt städfirma och bli nöjd

Naturligtvis spelar det roll vilken städfirma du använder för din hemstädning. Om du vill vara trygg med ditt val och nöjd med hur arbetet utförs ska du ta reda på så mycket du kan om firman du är intresserad av. Har de rätt kompetens och bra villkor för de anställda? Finns ansvarsförsäkring? Tar firman med redskap och medel eller är det du som ska stå för den biten? Du behöver också veta hur ofta du tänkt ta hjälp med hemstäd. Allt detta kan vara bra att ha klart för sig innan man anlitar någon.

18 Mar 2020