När flyttlasset går

Det är samma jobb med att packa oavsett om man ska flytta långt bort eller bara inom staden. I Göteborg finns både jobb och studier att flytta närmare till. Men gör inte allt flyttjobb själv.

Man kan vara på väg till ett nytt jobb eller en utbildning man har lyckats komma in på. Kanske vill man flytta inom staden, antingen närmare city, eller längre ut på landet eller ut i skärgården. I storstaden finns det många möjligheter till utveckling och förändring. Det kan vara spännande att byta omgivning. Låt inte allt det praktiska med flytten hindra dig från att ta ut svängarna. En flyttfirma i Göteborg hjälper dig gärna.

Ta hjälp med det praktiska

Vissa situationer är jobbigare än andra. Vid en separation kan man behöva miljöombyte, och kanske är flytten påtvingad. Det kan vara lite frustrerande att passa datum och tider och få hela pusslet att gå ihop. Gör det bästa av din situation och ta hjälp av proffs, som är vana vid att hantera både möbler och flyttkartonger. Ska du flytta till en mindre lägenhet, exempelvis en liten lägenhet i Göteborg, kanske du till och med behöver magasinera lite bohag. Det kan flyttfirman oftast också hjälpa dig med. Det som inte får plats på det nya stället kan du då förvara på ett betryggande sätt tills du vet om du behöver möblerna så småningom. Det är synd att göra sig av med saker i ren frustration, för man kan komma i ett läge som är helt annorlunda och behöva möblerna längre fram i tiden.

Packning och flyttning

Det allra bästa är att du väljer själv om du vill ha hjälp med nerpackning, flytt och även uppackning på det nya stället. Du kan välja att göra det mesta själv och bara anlita flyttfirman för transport av möbler och kartonger, eller beställa en total service där du får hjälp med packningen också. Det är smart att märka upp kartongerna med vad de innehåller, till exempel en kartong för köksprylar, och en annan för lekrummet. Då kan du få alla lådor på rätt plats direkt när de lyfts in i din nya bostad. Flyttfirman har folk som är vana vid att bära, och de har också riktig utrustning, som till exempel remmar, för att lyfta tyngre möbler. Det är ofta både jobbigt och opraktiskt att slita med sådant själv när man inte är van. Spara på krafterna, var rädd om ryggen och anlita proffs för flytten.

10 Jul 2020