När du vill ha ett rent hem

Hur städar man egentligen på bästa sätt? Alla vet att det är viktigt att städa men det är också ett tungt och tidskrävande arbete. Det är viktigt med ett rent hem. Med tiden frodas bakterierna och det kan ge både sjukdomar och allergier. Men för barnfamiljer och äldre är det inte alltid så lätt och få tiden och räcka till och att rent fysiskt orka städa.

Det berömda livspusslet

Äldre kan ibland få hjälp med städningen av familj och vänner, men det är inte alltid lätt att få till. Har man fått hemhjälp kan man i vissa fall få hjälp med städningen där. För barnfamiljer är tiden oftast det svåraste att få tid. Vardagarna är fullbokade med skola, förskola och aktiviteter som ska kombineras med det egna arbetet. Och när helgen kommer ska man försöka ta igen sig och hjälpa till med barnens alla aktiviteter. 

Ta hjälp med städningen

För att få ordning på städningen är det många som tar in professionell städhjälp. I om med skattelättnader i form av det statliga RUT-avdraget är det inte längre så dyrt som tidigare. Det har också gjort att många seriösa företag inriktar sig på hemstädning och livnär sig på städning. Städindustrin omsätter årligen många miljarder kronor. Städbolagen är idag seriösa och har välutbildad personal med alla gällande avtal, vertifikat och försäkringar. Tidigare fanns det mycket problem med oseriösa aktörer med svart arbetskraft.

Hur går det tlll?

Ett bra tips är att jämföra olika städbolag mot varandra och jämför deras offerter. Många finns på internet och det är enkelt att göra en offertansökan. Där anger man vilken städning man behöver hjälp med och hur stor boytan är. Var noga med att kontrollera att företaget har gällande certifikat och korrekt försäkrade.

Vad kan man få hjälp med?

Det går att få hjälp med all möjlig städning i hemmet. Det handlar om vanlig städning som dammsugning, dammtorkning, rengöring av kök och badrum. Men det går också att få hjälp med städning i källare, vindsutrymmen och garage. Fönsterputsning är något många slarvar med och det kan man självklart få hjälp med.

Efter att ha provat en städfirma med bra reslutat ebjuder de allra flesta städföretagen olika varianter av abonnemangsstädning där man kan få åtekommande häjlp med städning, till exempel varje eller varannan vecka. Tänk vad skönt att veta att på till exempel onsdagar så är hemmet skinande rent när familjen kommer hem efter arbete och skola?  

 

 

29 Jul 2019