Med städhjälp får man tid till annat

Känner ni er ofta stressade för alla måsten? Skulle ni vilja umgås mer med vänner och familj? Det finns sätt att få tiden att räcka till för roligare saker. Som att ta hjälp med städningen.

Det kan vara svårt att få livspusslet att gå ihop. Att orka med alla måsten och helst också vara på bra humör. Under en vecka ska man jobba, hämta och lämna på dagis, handla, laga mat, tvätta och städa. Man ska helst också hjälpa till med läxläsning, skjutsa till träningar och bara vara med barnen utan att känna stress för arbete och annat som måste göras. Hinner man dessutom med att själv träna och umgås med vänner har veckan varit lyckad. För att få tiden att räcka till och slippa mycket av stressen har allt fler börjat ta hjälp med städningen hemma och det är inte längre fult att anlita ett städföretag. Idag har man dessutom möjlighet att nyttja det så kallade RUT-avdraget på städtjänster. Det behöver alltså inte bli så kostsamt som man kanske först trodde.

Få hjälp med både städning och trädgårdsskötsel

Innan man anlitar en städfirma underlättar det om man först funderar över vad man vill ha hjälp med och hur ofta man vill att de ska städa. Räcker det med att städfirman kommer varannan vecka och att man själv sköter städningen den andra veckan? Vill man att de även ska sköta tvätt och kanske även se över trädgården? Olika städfirmor erbjuder olika tilläggstjänster och vill man ha hjälp med gräsklippning eller tvätt bör man välja en städfirma som kan erbjuda det. I en vanlig veckostädning ingår dammtorkning, dammsugning och rengöring av golv och badrum. I köket torkas även alla ytor utvändigt. Vill man ha hjälp med att frosta av frysen eller städa kylskåpet är detta en tilläggstjänst, likaså fönsterputsning.

Börja lite lätt och utöka städtjänsten efter hand

Det vanliga är att man prenumererar på städtjänsten och att städfirman kommer regelbundet varannan eller varje vecka. Är man osäker på hur mycket man behöver hjälp med kan man börja med att ha städning varannan vecka och märker man sedan att det inte räcker kan man utöka tjänsten och även lägg till olika tilläggstjänster efter hand. Kontakta några olika städfirmor och be om en prisuppgift. Inte sällan kommer företaget först på hembesök innan de lämnar en offert. Detta kan vara bra då man även får tillfälle att träffa den person som eventuellt ska utföra städningen.

5 Aug 2020