Med lite planering och bra musik brukar även det tråkiga bli roligt

Svårt att få ihop livspusslet? Det är mycket som ska hinnas med under en vanlig vecka. Arbete, tvätt och städ, hämta och lämna på dagis. Listan kan göras lång men det finns hjälp att ta till.

Inte sällan är det svårt att få tiden att räcka till. Vi stressar hit och dit och det är lätt hänt att man slarvar med både städning och matlagning eftersom man prioriterar annat. Men bra mat och ett rent hem är också viktigt. Mitt hem är min borg, lyder ett ordspråk. Kanske är det för att i ett hem ska man just kunna återhämta sig och slappna. Då vill man inte ha dammtussar farandes över parkettgolven eller högar av disk i köket. Men femton minuters städning kan räcka om man planerar sin städning precis som proffsen. Det brukar dessutom också bli både roligare och enklare. Sätter man dessutom på sin favoritmusik brukar det gå undan ordentligt.

Med smarta knep så går städningen som en dans

När man städar sitt hem ska man börja uppifrån och arbeta nedåt och städa golven sist. Annars riskerar man att med en gång smutsa ner golven som man precis har rengjort. Då man torkar köksbord och arbetsbänk ska man tänka sig att området är indelat i rutor. På så vis missar man ingen yta och man undviker att städa samma ställe igen. Till rengöring av speglar, fönster och stenskivor kan man använda vanliga mikrofiberdukar som man brukar putsa bilen med.

En handväska eller ett par coola skor kan bli fina dekorationer om de hängs på en krok

Bland sladdar och grenkontakter brukar det samlas mycket damm. Därför brukar det underlätta om man binder ihop sladdarna. Krokar är en annan bra sak som håller dammsamlande saker borta från golvet. Skruva upp dem på insidan av dörrar och i garderoben så spar ni utrymme och det ser inte rörigt ut. Men en snygg handväska på en krok på väggen kan också bli ett litet konstverk. För att slippa svartmögel och tvålavlagringar i badrummet ska man torka torrt efter dusch och bad. Låt också badrumsdörren stå öppen så att det vädrar ut. Passa på att diska undan samtidigt som ni lagar maten. Då slipper man sen att stå där med ett berg av disk då middagen är uppäten. Sist men inte minst, ta av er skorna så håller ni golven rena länge och drar inte in smuts från gatan. Vi rekommenderar denna webbplats: https://www.vardagsfrid.se/

18 Feb 2020