Litar du på städarna?

Bokar du städbolag regelbundet? Särskilt om det är för en regelbunden hemstädning, kan det vara svårt att tänka sig att öppna sitt hem för helt främmande människor som kommer hem och ska städa hos en. Vilka är de människor som man ska låta komma hem till en och utföra diverse städningjobb? Det kan vara känsligt att låta främmande människor komma hem och rota runt bland ens saker (som det kan kännas som). Då om man ska anlita ett städbolag komma och städa åt en, är det då viktigt att alltid anlita ett städbolag som man kan lita på. Hur ska man då göra för att kunna avgöra vilka man kan lita på? Här kommer några tips på hur du ska hitta dem:

1. Anlita företag med F-skattsedel

Det kan ta ett tag att kontrollera upp allt det som ska kollas upp innan man bestämmer sig för vilka som man ska anlita. Det viktigaste kriteriet för att man ska anlita ett städbolag är att de har F-skattsedel. Det visar att de betalar in sina skatter till Skatteverket och är ett seriöst bolag som inte ägnar sig åt fusk. 

2. Anlita bara sådana som har kollektivavtal

Ett seriöst städbolag betalar riktiga löner till sina anställda, det innebär bland annat att de betalar ut sjukersättning om någon blir sjuk och pension när de sedan blir gamla och inte orkar arbeta längre. Ett kollektivavtal innebär också att de har goda villkor för både sitt arbete, och att de har en skälig lön för det arbete som de gör. Det är en garanti på att både företaget är seriöst och att de som arbetar där har de rättigheter som de bör ha.

3. Sådana som har goda referenser

Anlita bara företag med goda referenser. Endast på det sättet är det möjligt att få bort företag som fuskar eller inte bryr sig om sina kunder. De är viktigt att företag som betalar ut svarta löner ska försvinna. Som kund och uppdragsgivare har man ett visst ansvar och det kan man ta genom att anlita juste städbolag.

4. Har ansvarsförsäkring

Ett sista viktigt kriterium är att städbolaget har egen ansvarsförsäkring. Skulle något hända så utlöses en försäkring om täcker kostnaderna som kan uppstå om det händer något medan städarna arbetar där. Så ta gärna reda på om städbolaget uppfyller dessa kriterier innan du bestämmer dig. Läs mer här om ett som arbetar med flyttstädning i Uppsala.

4 Jun 2019