Korrekt kontorsstädning ställer höga krav

Miljön på en arbetsplats är definitivt en fråga som man ska ta på allvar och detta särskilt sett till hygien och städning. Kort sagt här – som företagare så ska man alltid se till att försöka ha en så bra hygien som möjligt på arbetsplatsen och detta av den enkla anledningen att det betalar sig i längden. Ser man till hur många företagare istället tänker så gör man tvärtom; man försöker spara in pengar genom att dra in kontorsstädning eller genom att aktivt söka efter den billigaste städfirman i staden där man driver sin verksamhet.

Vi kan här genom några korta punkter visa varför detta resonemang i själva verket är kontraproduktivt och vi säger att det handlar om ett kontor i Stockholm vars ledning dragit in på sin kontorsstädning.

  • Sämre stämning bland de anställda. En fräsch miljö gör att alla trivs bättre.
  • Sämre prestation. Som en följd av ovan nämnda punkt så kommer de anställda att jobba sämre. Trivs man inte så är man heller inte beredd att jobba så hårt som krävs.
  • Sjukdagar. Att baciller och bakterier trivs utmärkt i en kontorssmiljö är ett faktum och att de dessutom sprids väldigt lätt är en sak som gör att många kan bli sjuka. Att ytterligare spä på detta genom att dra in på kontorsstädning kan vara katastrofalt. Bakterier trivs ännu bättre i en smutsig miljö.

Dessa punkter tycker vi talar sitt tydliga språk och vi hävdar att många företag skulle må bra av att snarare utöka än att dra in på sin kontorsstädning eller åtminstone välja en städfirma som specialiserat sig på just detta typ av uppdrag. Just detta är viktigt. Att man väljer en städfirma som har vana av kontorsstädning ger alltid ett bättre resultat och om vi nedan radar upp ytterligare några punkter – men där dessa representerar vad man får på köpet genom att välja en erfaren städfirma för sin kontorsstädning i Stockholm:

  • Korrekt jobb. Här missas ingen yta vid en kontorsstädning och en sådan firma vet vilka områden – köket, hallen och toaletter – där ett extra fokus ska läggas.
  • Inget går sönder. Viktigt då det gäller kontorsstädning är att städfirman hela tiden vistas bland känslig teknisk utrustning och därför måste vara ytterst försiktiga – utan att det går ut över resultatet. En svår balansgång som endast är exkluderat för vissa städföretag att klara av.
  • Dina villkor. Du äger företaget och det är du som bestämmer vad som ska städas och under vilken tid. Kontorsstädning ska lämpligen utföras under kvällstid så vare sig dina anställda eller städaren under den tiden riskerar att störa varandra i sina respektive jobb.
7 Sep 2017