I behov av hemstädning?

Ett allt större behov av hemstädning har visat sig över Sverige och främst så gäller detta i våra större städer. Det man primärt ska se detta som ett tecken på är inte att folk i Göteborg, Stockholm eller Malmö på något sätt är latare än vad personer i andra, lite mindre städer är.

Nej; det handlar istället om att man där lever en mer stressad tillvaro där ofta jobbet tar upp en stor del av vardagen. Detta i kombination med att familjen måste ha sitt – naturligtvis – gör att många familjer helt enkelt inte finner den nödvändiga tiden för att på egen hand sköta om städningen i sitt hem och därför väljer att betala för en professionell städfirma.

Gott så – man betalar för en tjänst som man har ett stort behov av och då dessutom summan man betalar idag är lägre än vad den tidigare har varit så är det hela ännu enklare att förstå. Numera så går det att använd adet så kallade rut-avdraget och det gör att en familj i Täby kan använda sig av hemstädning och dra av – med ett tak om 25.000 kronor/år och person – halva arbetskostnaden. Frågan är alltså egentligen felställd – den ska istället för – om du behöver hemstädning lyda enligt följande: varför använder du inte hemstädning?

Det är en billig tjänst, du får mer tid över till annat och förmodligen så har du viktigare – och roligare – saker att lägga din värdefulla tid på än för att städa? Vi rekommenderar verkligen att du och din familj provar på detta under en tid och vi törs lova att då ni väl vant er – ja, då kommer ni också att fortsätta att använda tjänsten. Förutsatt här att ni väljer rätt företag. Det är nämligen själva knäckfrågan då man talar om hemstädning och i synnerhet gäller detta i Stockholm.

Välj rätt städfirma

Det finns där lite för många städföretag för att man bara ska välja en på måfå och förvänta sig ett gott resultat. Nej, behöver din familj i Täby hjälp med hemstädning så ska ni söka efter ett företag som verkligen kan erbjuda er valuta för pengarna. Det finns två nycklar som vi tycker att man kan luta sig mot för att hitta rätt partner och dessa ser ut enligt följande:

  1. Referenser. Vilka kunder finns och kan man ringa till några av dessa? Se till att göra det och skaffa dig en bild av hur pass pålitligt företaget i fråga är. Finns det inga nummer eller är städfirman tveksam till att ge några sådana så anser vi att du bör avstå. Goda referenser är det bästa betyget man som företag idag kan få.
  2. Provstädning. Se till att en- eller flera provstädningar äger rum. Det är till gagn för dig av två anledningar. Dels så ser du kvaliteten på jobbet och dels så får du också svart på vitt – ge och ta någon timme – på hur lång tid det tar; något som i allra högsta grad kommer att påverka priset du betalar.
6 Dec 2016