Hur noga bör man städa sin bil innan försäljning?

Att sälja en bil är enkelt. Det finns alltid minst en köpare till varje bil. Att sälja en bil och få det pris du vill ha är inte riktigt samma sak. För att få ut bästa pris behövs det lite extrajobb.

Förr eller senare kommer det att bli dags att göra dig av med din finaste pärla. Att sälja en bil är alltid nervöst och det kan behövas en del jobb och en del eftertanke. Du kan ha funderingar på om du ska sköta försäljningen själv eller om du vill lämna själva säljandet till någon bilfirma. Oavsett hur du väljer där är det viktigt att inte bara rusa iväg utan tänka igenom vad du vill göra och när. Oftast är inte en bilförsäljning något man måste göra väldigt akut. Årstid, skick, besiktning och annat spelar roll och behöver tas i beaktande.

När, var, hur ska du sälja bilen?

Många som har möjlighet att vänta tycker att våren är en bra tid för bilförsäljningen. Det brukar finnas fler köpare som tänker sig få en bil till sommarutflykterna. Därefter kan du behöva fundera på hur det ligger till med besiktning. Om du vet med dig att din bil är i gott skick och har goda möjligheter att segla igenom bilprovningen som en champion brukar detta inte vara så viktigt. Vet du däremot om att skavanker finns kan det vara bra att åtminstone åtgärda sådant som annars kommer generera anmärkningar.

Hur har du det med däck? Finns både vinterdäck och sommardäck och i vilket skick är de isåfall? En köpare som får med däck i gott skick är mer benägen att betala ett bra pris, för det är dyrt att börja bilägarkarriären med att köpa fyra nya. Sist men inte minst är det otroligt viktigt att städa bilen och göra den riktigt ren!

Städning ger bättre bilpris

Att en bil som är blänkande ren och fräsch ger mer pengar är känt sedan gammalt. Ingen vill köpa en bil som ser ut som den använts som sovplats för kossorna i två säsonger. Inte minst gäller detta insidan. Allt måste gås igenom för du vill inte att vare sig bilhandlare eller kund hittar dina begagnade tuggummin eller tomma ölburkar då de ska köpa din bil. En bil ska dofta fräscht, vara rensad från skräp och all nose art som din hund tillverkat behöver tas bort. Då, och endast då, får du ut bilens fulla värde!

15 Apr 2020