Hemstädning i Stockholm – råd och priser

Alla hem i Sverige, och i resten av världen för den delen, behöver tas hand om och underhållas. Med detta menas renovering, utbyte av diverse saker och inte minst städning. Dock är alla personer olika. Vissa tycker om att städa och andra gör det inte. Oavsett vilken slags person det gäller, är det ibland skönt att slippa behöva tänka på just renhållningen av sitt hem. Speciellt när detta ska kombineras med hårda arbetsveckor och fullspäckade helger. Därför är det väldigt praktiskt att det finns hjälp att få med detta.

Billighetsknep

Idag finns det ett stort antal firmor och privatpersoner som bland annat utför storstädning i Stockholm och på andra större orter. Just eftersom utbudet är så stort är det även skillnad i priser, och de flesta strävar alltid efter att hålla utgifterna nere. Detta appliceras då även på städhjälp. Det finns alltid knep att förhålla sig till för att få ner priserna.

Eftersom hushållsnära tjänster oftast tar betalt per timme, blir det i regel billigare att anställa någon kontinuerligt än för enstaka arbeten. Dessutom finns det många gånger även extrapriser och rabatter att tillgå för dig som kund. Exempelvis är det ganska vanligt att företag erbjuder en gratis provstädning eller till och med en gratis storstädning varje år.

Välmående går före pris

Dock är det bra att ha ett sunt förhållningssätt till de gällande priserna. Det du betalar är pengar som ska täcka både sociala avgifter, arbetskläder och dylikt. Men pengarna ska även ge företagen en chans att betala sina anställda skäliga löner för arbetet som utförs. Därför är det bra att be om att få titta på försäkringen i företaget och se exakt vad denna innefattar.

Du som kund ska vara trygg

Det är även viktigt att se till att du som kund är trygg med företaget du anlitar för hemstädning i Stockholm. Det handlar ändå om att släppa in en främling i ditt hem. Därför är det viktigt att hamna rätt redan från början. För att göra detta finns det några punkter att se till att bocka av.

Det bästa är att välja ett företag som är etablerat på Stockholmsmarknaden sedan några år och som har goda referenser. För att se att referenserna är äkta är det smart att kontakta någon eller några av dessa och höra sig för om deras åsikter om företaget. Att se till att städfirman har persongaranti kan också vara en trygghet. Detta innebär att det är samma person som kommer utföra hemstädningen varje gång. Alltså någon som kan lära sig hur du vill ha det, men även någon som blir ett känt ansikte för dig.

Du bör även se över din egen hemförsäkring och eventuellt införskaffa ett drulleförsäkringsskydd. Endast ifall det skulle ske en olycka och något av det du äger skulle gå sönder. Det är också en fördel att vara hemma några av de första gångerna som städfirman är på plats. Både för att lära känna personen som arbetar för dig, men också för att berätta om städdetaljer och eventuella föremål som bör behandlas med extra försiktighet.

Våga klaga

Som med alla varor och tjänster en konsument betalar för, är det viktigt att kunna säga ifrån om det finns något som ogillas. Var därför inte rädd att prata med yrkespersonen som kommer hem till dig, eller med dennes företag, om arbetet som utförs inte ligger dig till belåtenhet.

15 Aug 2017