Genomför en fönsterputs som ett proffs i Stockholm

Ser man till resultatet som man får av en väl genomförd fönsterputs så är skillnaden häpnadsväckande jämfört med hur det såg ut innan. Det handlar om att man ger ett helt rum ett lyft och där man får ett helt annat ljus i rummet i fråga då man genomfört en fönsterputs och alla som någon gång gjort detta förstår vad vi menar. Här vet man dock också vilket arbete som ligger bakom och att det finns en anledning till att vi hade ordet – väl- framför fönsterputs.

Det är nämligen väldigt svårt att putsa fönster och det kräver dels väldigt lång träning och dels så tar det också tid att göra; man måste således vara beredd att avsätta kanske en halv dag för att genomföra en fönsterputs. Och – tyvärr – så är det inte ens säkert att den blir bra ens då. Det är nämligen vanligt förekommande att man drabbas av ränder – vita små streck – vid en fönsterputs; streck som löper längs hela fönstret och som i sig nästan är värre än att ha ett smutsigt fönster.

Men – hur ska man då agera för att slippa dessa och samtidigt få ett rent fönster som har potentialen att lyfta ett rum på samma sätt som vi nämnde ovan? Jo, det finns vissa tips som är användbara och där man kan utgå från hur en professionell utövare av yrket agerar.

Viktigt dock – innan vi samlar dessa tips – är att man även väger in riskerna som kan finnas. Bor du högst upp i en fastighet i Stockholm så kanske du ska avstå från att på egen hand genomföra en fönsterputs då ett fall kan innebära döden och där bör du således direkt vända dig till ett proffs. Fönsterputs är något som innebär att du kan använda ditt rut-avdrag så det behöver faktiskt inte vara så dyrt att anlita en städfirma i Stockholm och det är definitivt inget att tveka på om du bor i en fastighet liknande den vi ovan nämnde. Med detta sagt dock – så här ska du agera vid en fönsterputs för ett bra resultat.

  • Mycket vatten och torra handdukar. Att använda torra handdukar för att torka av fönsterrakan efter varje drag och hålla denna torr är en nyckel och detsamma gäller vattnet. Snåla inte, handdukarna går alltid att tvätta efteråt.
  • Fönsterrakan. Se till att investera i en riktigt bra fönsterraka vid din fönsterputs. Det behöver inte vara någon som går på batterier utan det räcker gott med en vanlig, gammeldags modell. Köp gärna två stycken i olika storlekar så att du kommer åt alla vinklar på ditt fönster.
  • Ta det lugnt. Nyckeln vid en fönsterputs är följande tankegång: det får ta den tid det tar. Det vill säga – räkna med att en fönsterputs tar – och får ta! – tid. Stressar du så kommer det att märkas tydligt då du summerar jobbet.
  • Ditt fönster har fyra sidor och det innebär att samtliga ska rengöras och putsas. Många väljer att enbart putsa in- och utsidan på sina fönster och vi rekommenderar att du inte fuskar. Avsätt tid och ta samtliga sidor av varje ruta.
  • Fönsterputs. Här spelar det ingen roll vilket medel du väljer – de flesta, även de billigaste, håller god kvalitet. Tänk på att inte andas in för mycket direkt då du sprayat på fönstret bara; fönsterputs är starkt!
18 Jun 2017