Fördelarna med att anlita en arbetsrättsjurist

Driver du en städfirma i Stockholm har du antagligen mycket att göra. Många stockholmare anlitar städfirmor regelbundet för hemstädning, men också punktvisa tjänster som flyttstädning och storstädning är populära. En nystartad städfirma i Stockholm ha definitivt potentialen att växa fort på kort tid, om man sköter sina kort rätt, bedriver en bra städverksamhet och har koll på affärerna.

Att bli arbetsgivare

Att anställa personal och se till att de har bra villkor och trivs i företaget, samtidigt som de blir en tillgång, är nyckeln till en framgångsrik städverksamhet. När ditt företag börjar anställa personal går du från ensamföretagare till arbetsgivare, ett stort steg som innebär att du behöver sätta dig in i många nya frågor kring skatter, löner och andra typer av arbetsrätt. Detta, tillsammans med de andra juridiska aspekterna av att driva en städfirma, som yrkestrafiktillstånd och erforderliga försäkringar, kräver att du har koll på ganska många områden av juridik.

Mycket juridik inblandat i företagande

Därför kan en nystartad städfirma ha stor hjälp av att anlita en arbetsrättsjurist. En arbetsrättsjurist är en advokat som är specialiserad på arbetsrättsliga frågor som anställning, kollektivavtal med mera. En arbetsrättsjurist kan hjälpa företag med allt som har att göra med juridiken kring arbetsgivarrollen och livet som företagare, till exempel nyanställningar, uppsägningar, frågor kring LAS, frågor kring kollektivavtal och förhandlingar med fackförbund, löner och mycket annat.

Mer än bara arbetsrätt

En arbetsrättsjurist kan också hjälpa till när man har svårt att få in fakturor från kunder, eller när man själv vill bestrida en faktura. Kort sagt, en arbetsrättsjurist som man kan anlita för enstaka uppdrag då och då är ett mycket bra verktyg för en städfirma som vill kunna fokusera på sin kärnverksamhet och vill ha professionell hjälp när det kommer till juridiska frågor. Alltför många företag inom servicebranscherna slarvar med juridiken och tar genvägar, något som i slutändan alltid är negativt för ett företag som vill bli betraktat som seriöst.

Arbetsrättsjurist i Stockholm

I Stockholm finns många advokatbyråer som tillhandahåller arbetsrättsjurister. Driver du en egen firma där du har anställda, be om ett möte med några av dem för att få veta mer om hur de kan hjälpa dig med frågor kring arbetsrätt och den juridiska aspekten av att vara arbetsgivare. Det kommer att bespara dig många timmar av onödigt huvudbry, timmar som du i stället kan lägga på att utveckla din verksamhet och skaffa nya kunder.

Läs mer här.

11 Jun 2019