En städfirma i Stockholm är lönsam i dagsläget

Uppdaterad: 12 mars 2021

Det finns många branscher som under senare år visat sig vara mer lukrativ än vad de tidigare var. Här kan man främst se hur olika regler gör att behovet hos kunderna ökar och att man därmed som företag plötsligt ser hur en helt ny marknad öppnar upp sig. För att ta ett konkret exempel här så kan vi nämna rut-avdraget som en typisk sådan ändring i systemet som gjort att många företag blivit mer lönsamma. I och med att rut-avdraget infördes så kunde nämligen fler personer dra av exempelvis hemstädning på sin deklaration och få tillbaka en del av beloppet på sin skatt – en tjänst som påverkade en städfirma och dennes verksamhet till det positiva och särskilt i en stor stad som Stockholm.

Det är nämligen i Stockholm som man har som bäst chans att bli lönsam som städfirma och detta helt beroende på att det är i den staden som personer väljer att använda sitt rut-avdrag för hemstädning allra mest frekvent. Att äga en städfirma i Stockholm i dagsläget kan således innebära att man kommer att tjäna väldigt mycket pengar – åtminstone så länge detta rut-avdrag finns kvar. Det talas nämligen om att detta är på väg att nå vägs ände då många skeptiker och kritiker pekar på att detta är en slags återgång till det pig-samhälle vi en gång hade i Sverige och att det hjälper till att öka klyftorna i vårt samhälle.

Vi får här helt enkelt vänta och se hur detta artar sig och en flyttfirma i Stockholm – vid ett eventuellt indragande av denna hushållsnära tjänst kan klara av att fortsätta si verksamhet. För det är nämligen det som är själva knäckfrågan – innan rut-avdraget så handlade det i Stockholm att några får, större företag erbjöd sina tjänster som städfirma till privatpersoner och företag och att dessa kommer att kunna fortsätta råder det inga tvivel om.

Det handlar istället om en städfirma i Stockholm som kanske har fem-sex personer anställda och huruvida en sådan ska kunna fortsätta att vara lönsam även om rut-avdraget försvinner. Här finns det risk att en sådan mindre städfirma kommer att gå i konkurs och detta helt beroende på att privatpersoner i Stockholm förmodligen inte kommer att kunna betala den summa som krävs utan rut-avdrag. Sorgligt, men tyvärr sant.

En städfirma i Stockholm måste erbjuda fler tjänster

Som städföretag i Stockholm – med eller utan rut-avdrag – så måste man även kunna skräddarsy sina paket helt enligt kundernas önskemål och kan man inte det så riskerar man att bli utan uppdrag. Det kan här handla om specifika tidpunkter, om extratjänster (tvätt, renbäddning, disk) och att man som städfirma i Stockholm måste lägga sig på en lägre nivå rent prismässigt. Det sistnämnda gör att många har väldigt små marginaler i sin verksamhet och att detta gör dem än mer kundmedvetna i jakt på jobb. En städfirma i Stockholm måste – helt enkelt – leva efter det faktum att det är kundens marknad.

10 Jul 2017