En flyttstädning är ingen vanlig söndagsstädning

Inför en flytt stressar och planerar man in både det ena och det andra; när man ska börja packa, hur packningen ska organiseras, vilken flyttfirma som ska anlitas alternativt vilka vänner som ska kallas in som bärhjälp och så vidare. De flesta har en lista med punkter som ska prickas av, och längst ner står en punkt som många drar sig för att tänka på in i det längsta: flyttstädning.

Flyttstädning är för många, såväl här i Göteborg som antagligen över hela världen, det moment man minst ser fram emot vid en flytt. Inte nog med att många tycker att det är tråkigt att städa, en flyttstädning är dessutom det allra tråkigaste och jobbigaste städprojekt man kan tänka sig. Alla ytor, såväl synliga som osynliga, måste vara helt fria från smuts, fett och damm och man kan vara säker på att städningen kommer att kontrolleras noggrant av den nya ägaren.

Vad ingår i en flyttstädning?

Vad som ingår i en flyttstädning är egentligen alltid en fråga som säljare och köpare ska komma överens om, helst skriftligt i överlåtelsekontraktet. Men för att mäklare ska slippa sitta och stapla upp punkter vid varje kontraktsskrivning använder de sig oftast av en standardiserad lista på vad som ska ingå i flyttstädningen när de upprättar köpekontrakt åt sina klienter.

Sådana checklistor finns det många av, men de flesta innehåller ungefär samma punkter. De är detaljerade och avhandlar varje rum för sig och vad som ska ingå. Utgångspunkten är alltid att alla ytor ska vara helt rengjorda, vilket inkluderar till exempel bakom spis och vitvaror, i golvbrunn, fönster, balkong och så vidare. Finns garage räcker det oftast med att det är dammsuget och avdammat, det behöver inte skina.

Professionell flyttstädning är populärt i Göteborg

Med tanke på hur mycket som ska göras och hur lite tid man vanligtvis har vid en flytt är det inte konstigt att så många i Göteborg tar hjälp med flyttstädningen. Många städfirmor i Göteborg erbjuder professionell flyttstädning till låga priser, som blir ännu lägre tack vara RUT. Att få sin tre flyttstädad i centrala Göteborg behöver inte kosta mer än ett par tusen, något de flesta har råd med, speciellt efter en lägenhetsförsäljning.

När man anlitar en städfirma för flyttstädning behöver man bara lämna över nyckeln när man flyttat ut det sista ur lägenheten eller huset och kan i lugn och ro koncentrera sig på den nya bostaden. Städfirman flyttstädar bostaden enligt kontraktet och lämnar garanti på städningen. Dessutom har de ansvarsförsäkring om något oförutsett skulle inträffa.

Att anlita städfirma för flyttstädning är värt pengarna

Att betala några tusenlappar för att slippa ångesten inför en flyttstädning är en självklarhet för många som flyttar i Göteborg. Det avspeglar sig i det stora antalet städfirmor som opererar i Göteborg. Det är aldrig svårt att få tag i en städfirma som kan ta sig an en flyttstädning, ens med kort varsel. Men det är klart, ju tidigare du är ute, desto större chans att du får tag i en riktigt bra och populär städfirma. Så sluta vela kring den där sista punkten på listan, boka tid med en städfirma i Göteborg för flyttstädning redan idag så kan du pricka av den direkt! Läs mer hur du kan ordna med flyttstädningen i Göteborg på: http://www.flyttstädningigöteborg.com.

21 Nov 2018