Dags för flyttstädning

När det är dags att flytta är det inte bara den tråkiga packningen som väntar. Det ska även städas inför visning och såklart den slutliga flyttstädningen. Visste du att det går att boka en så kallad visningsstädning av olika städbolag?

Tänk vad skönt att slippa tänka på städningen både inför visningarna och flyttstädningen mitt i en känslosam flyttprocess med allt vad det innebär. Flyttstädningen har de allra flesta koll på, men hur är det med visningsstädningen? Det kan faktiskt vara avgörande för en lyckad affär.

Visningsstädning är viktig

På en visning där potentiella köpare besöker ditt hem för att bilda sig en uppfattning lägenheten, radhuset eller villan. Det är många gånger detaljerna som avgör på en visning. Ett konstig doft eller ett endast lite smutsigt hem kan skrämma bort människor som annars kan vara intresserade. Man vågar inte chansa, vetskapen att ägaren kanske slarvat med annat kan vara avgörande. Om inte ens säljaren ha bemödat sig att städa ordentligt, vad kommer jag mer att hitta för dolda fel?

Det kan faktiskt vara så att det är pricken över i:et som gör att budgivningen drar iväg. Det är alltså en investering att satsa lite extra på städningen och att piffa till bostaden lite extra.

Ta hjälp av en städfirma

Och det kommer garanterat bli ett bättre resultat om du tar hjälp av en kunnig och seriös städfirma. Det kan vara avgörande för ett högre utgångspris. Och med ett städproffs blir det skinande rent. Städfirmor som utför visningsstädning vet precis vad som krävs på en sådan. De har all den erfarenhet och kunskap som krävs för ett perfekt resultat och förstår när det handlar om en visningsstädning att det kan vara avgörande inför försäljningen.

Städarna arbetar metodiskt och noggrant när de utför en visningsstädning och arbetar efter städlista med alla moment specificerade, som prickas sedan av när det är klart så inget missas.

Använd RUT-avdraget

Visst kostar det mer än att städa själv, men med RUT-avdraget (Förkortningen RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt) är inte heller det något större problem. Man får 2019 dra av 50% av arbetskostnaden och maximalt 25 000 kronor per år för personer under 65 år och 50 000 kronor för personer över 65 år vid årets ingång.

All adminstration sköts enkelt av städföretaget och avdraget görs direkt på slutfakturan. Det är mycket enkelt och smidigt för kunden.

Läs mer om hemstädning och boka visningsstädning här: www.visningsstädningstockholm.biz.

7 Mar 2019