Dagen då du ska flytta i Norrköping

Är det dags att flytta i Norrköping? Det är som alltid, mycket som man måste lösa och tänka på innan man flyttar. Hur ska du bära dig åt, till exempel? Ska du be vänner och bekanta om hjälp att flytta möbler och packlådor? Eller ska du anlita en professionell flyttfirma som kommer och kånkar och bär på sakerna som du önskar ha med dig? Här kommer några användbara tips på hur du bör göra för att genomföra en så smidig flytt det bara går.

1. Boka in datum för flyttbil eller flyttfirma

Det är viktigt att vara snabb att boka in flyttbil eller flyttfirma när du väl vet när du ska flytta. Risken är nämligen stor att det är en hel del andra som vill flytta precis samma datum som du. Många vill av naturliga skäl flytta in, antingen i början eller slutet av månaden. Många flyttfirmor eller uthyrningsfirmor brukar nämligen sänka priset för alla som kan tänka sig att flytta i mitten av månaden, just då trycket på flyttfirmor och uthyrning av flyttbilar är som störst just i början eller slutet av månaderna. Därför är det bra om du bokar din bil eller firma så snart som du vet vilket datum för flytten.

2. Planera, planera, planera

För att en flytt ska bli så smidig som det bara går, planera allt så att du vet hur du ska ordna med alla saker. Det bästa är att tänka sig in i varje detalj och del i flytten. Har du då kommit på en bra lösning, är det bra för så flyter allting på och man slipper stanna upp för att någon del i flytten inte är löst.

3. Packa

Det brukar vara en mycket större process att packa, än vad många tror. Oftast har man fler saker än vad man har föreställt sig. Det är sällan som man tänker på allt som finns i garage, förråd och eventuellt källare. I packningen följer att man måste ta rätt på allt sådant som man har, men inte har bestämt sig för att slänga eller behålla. Så att packa sina tillhörigheter innebär att man behöver ta ställning till en hel del pick-och-pack – behålla eller slänga?

4. Flyttstäda

Sedan kommer den viktiga flyttstädningen. Det innebär att man faktiskt måste rengöra precis allt som man har använt i bostaden; köket, badkaret, balkongen, altan och så vidare. Och allt mellan golv och tak. Så varför inte anlita en proffsig flyttstädningsfirma som kommer och gör bostaden helt ren? Det finns nog med andra sysslor som kommer att uppta ens tid och tankar när flyttdagen är inne. Läs mer här.

5 Mar 2019