Då kan det passa sig att anlita en städfirma

Det finns många som någon har funderat på att anlita en städfirma, men som har avstått av olika skäl. Det kan till exempel handla om att det är för dyrt, eller att man känner att det är något man borde fixa själv – oavsett vad det kostnader. Sedan rut-avdraget infördes, och allt fler har upptäckt det, har städtjänsters popularitet ökat lavinartat.

Om du inte har anlitat en städning ännu kanske du har goda anledningar till att inte göra det. Men har du funderat på anledningar till att faktiskt att göra det? Här ger vi annars ett par exempel.

Visningsstädning

När man ska byta bostad har man nog att göra som det är. En visningsstädning är ganska genomgående, då smutsiga utrymmen kan sänka spekulanternas helhetsintryck rejält. Att anlita en städfirma för visningsstädning är ingenting ovanligt – och det kan mycket väl löna sig. Hur ren lägenheten är, är kanske inte direkt den mest avgörande faktorn för slutpriset. Snarare är det läget (en lägenhet i centrala Stockholm går i princip alltid för mycket större summor än en lägenhet i en av Stockholms yttre förorter, till exempel). Dock kan det påverka spekulanternas vilja att lägga ett bud.

Dessutom är det något som frigör tid för dig att hantera alla de ärenden som uppstår vid en flytt, må det vara adressändring, byte av skola för barnen, flyttpackning eller annat. En visningsstädning sparar dig värdefull tid i en period som inte sällan är fylld av stress.

Flyttstädning

Visst, en visningsstädning i Stockholm må vara ganska genomgående, men under en flyttstädning ska allting städas. Det är nu man går igenom vrår och utrymmen som inte får någon omsorg under vanliga söndagsstädningar. Det kan till exempel handla om att göra rent bakom vitvaror, att torka ugnen skinande ren och att rensa i golvbrunnen. Det är mycket viktigt att en flyttstädning görs enligt konstens alla regler.

När du vill unna dig något

Kanske fixar du normalt städningen själv? Precis som man kan unna sig en dag på spa, en skön massage eller någonting annat man tycker om, kan man också unna sig att spara tiden det tar att städa bostaden. De allra flesta städfirmor är mycket flexibla, och det är normalt inga problem att anlita städhjälp enbart vid enstaka tillfällen. Rut-avdraget gör att det knappast blir dyrare än en heldag på spa.

Hur hittar man en städfirma?

Om du vill anlita en städfirma är det enkelt. Bor du i en större stad som Stockholm, Göteborg eller Malmö (dock i synnerhet Stockholm) finns ett mycket brett urval av aktörer att välja mellan. Gör några sökningar på nätet och titta på omdömen och recensioner du tänkt anlita. Hör med vänner och bekanta om de har någon att rekommendera. Ett tips är att alltid ta in flera offerter – du kan då jämföra dem, se vad som ingår och säkerställa att du betalar ett pris som är marknadsmässigt rimligt.

 

24 Oct 2018