Byggstädning efter avslutad byggnation

Stockholm räknas som en av Europas snabbast växande städer sett procentuellt gällande inflyttning och därmed också sett till expansion. I och med att fler personer flyttar till en stad så kommer denna också att växa till ytan – någonstans ska ju alla trots allt också bo. Det man räknar med är att Stockholm kommer att öka med närmare en halv miljon människor fram till 2030 – en väldigt stor ökning som verkligen gör nybyggnationer till ett absolut måste. Ska man klara av att en befolkning motsvarande ett Skellefteå flyttar in till Stockholm varje år så krävs det stora ansträngningar och det är också av den anledningen som man också – runt omkring och i hela Stockholm – ser att nya projekt tar fart och att nya byggnationer av fastigheter äger rum.

Något som enbart i det långa loppet är något positivt och kommer att vara till stor nytta om man tittar lite i spåkulan. Det finns även andra – utöver de hantverkare, byggnadsarbetare och entreprenörer som jobbar vid dessa projekt – som tjänar på dessa och ett bortglömt område i det sammanhanget är städbranschen.

Vid varje bygge så måste man nämligen städa – av naturliga skäl, ett bygge är en plats full av damm, full av bråte och full av smuts – och här erbjuder många städföretag således tjänsten byggstädning och har tack vare detta hittat ett lönsamt område. Med hjälp av speciella maskiner och speciella verktyg kan städföretaget på ett väldigt effektivt städa ur i en nybyggd fastighet och därmed göra inflyttningen möjlig för de personer som köpt bostaden i fråga.

Byggstädning har – kort sagt – visat sig vara den sista pricken över i:et och grädden på moset vid de nybyggnationer som man ser runt om i Stockholm. Oavsett om det handlar om en nybyggd galleria, bostäder, bibliotek eller sjukhus så är en byggstädning absolut nödvändigt att genomföra.

Löpande byggstädning är också lukrativt

Det är inte enbart vid inflyttning och vid ett avslutat projekt som en byggstädning är nödvändig i Stockholm. Ofta så sker en sådan löpande också under tiden som bygget sker – men då under ett annat namn och under andra premisser. Man brukar kalla det för etableringsstädning och det innebär att man som städfirma ombesörjer samtliga ytor som arbetarna på bygget använder sig av – omklädningsrum, kök, fikarum med mera. Denna del sker precis på samma sätt som exempelvis en vanlig kontorsstädning; man städar valda ytor under bestämda dagar/kvällar och håller på det sättet en ren, fräsch och inbjudande miljö för byggarbetarna i fråga.

Byggstädning för privatpersoner i Stockholm

I och med alla byggprojekt och Stockholms expansion så kan man även se att ett stort uppsving skett inom renoveringar utförda av privatpersoner. Man köper – kort sagt – en bostad och därefter så vill man genom en renovering sätta sin egen prägel på boendet. En renovering som därefter lämnar efter sig de vanliga spåren – färg, tejp, silikon- och fogrester samt slipdamm – och det innebär således att man också måste genomföra en byggstädning. Något som ligger inom rut-området och som därmed också är väldigt prisvärd för privatpersoner som alltså kan använda sig av professionell hjälp vid byggstädning snarare än att på egen hand sköta den.

14 Oct 2017