BRF:er kan behöva upphandla städning i Stockholm

Bor du i en bostadsrätt? Då är du automatiskt medlem i en bostadsrättsförening. Då har man nämligen en hel del gemensamma ytor i den fastighet som man äger tillsammans. Det är allt från trapphus, vind och förråd till tvättstugor, gästlägenheter och uteplatser. Ibland kan man lösa det med att man gemensamt städar med jämna mellanrum, men den dagliga driften är det få som hinner med.

Det är då man kan behöva upphandla en städning till sin bostadsrättsförening. Bor man i Stockholm, finns det väldigt många städfirmor att välja mellan, så många som 1.500 – minst. Vad ska man välja? Vad är viktigt? Och spelar det någon roll, vilken städfirma som man väljer och anlitar? Här rekommenderar vi att ta hänsyn till vissa kriterier som skiljer en bra städfirma från en dålig sådan. Här tar vi upp de vi tycker är viktigast.

1. Nogrannhet

Man vill ju ha en städfirma som är noggrann när de städar. Lämnar de kvar hälften av det som de städar, är det ju ingen idé att anlita dem. Meningen med att anlita dem är ju att få bort smuts och damm. Lämnar de kvar det är ju arbetet ogjort.

2. Bra bemötande

Man vill nog ha en städfirma som har ett trevligt bemötande och som kan lyssna när man vill framföra något. Ett trevligt sätt gör alla på gott humör –och tvärtom.

3. Flexibilitet

Detta har med bemötandet att göra. Har man önskemål om något särskilt önskar man som kund att den städfirma som man har anlitat, lyssnar på det man önskar och kan tänka sig att kanske göra som man önskar, och inte bara struntar i vad man säger och önskar.

4. Bra priser

Oftast vill man ju betala så lite som möjligt men få så bra städat som det bara är möjligt. Oftast får man ju det man betalar för, vilket leder till att betalar man för en städfirma och inte är nöjd måste man ta upp det med städfirman att de antingen sänker ditt pris eller städar bättre. Här gäller det för städfirman att de lyssnar och kan ta till sig av kritik, och vilja få nöjda kunder.

5. Bra referenser

Gör man ett bra jobb, får man oftast nöjda kunder. Och nöjda kunder är bland den bästa markandsföringen. Har man många nöjda kunder brukar det sprida sig.

Så hittar man en bra städfirma i Stockholm; googla städning Stockholm för att få bra förslag på städfirmor i Stockholm. Ta kontakt och be om offert och referenser. Välj den som har bäst offert och referenser.

21 Jun 2018