Behöver du flyttstädning i Örebro?

Det som är bra för alla som ska flytta, är att man numera kan dra av så mycekt som 30 procent av kostnaderna för en flyttstädning. Man kan även anlita övrig flytthjälp och dra va 30 procent  av arbetskostnaderna. För många som till exempel har barn, eller som själva är lite äldre och inte orkar med de stora eller tunga bördor som det innebär att flytta är möjliogheten till Rut-avdrag en lättnad för att de ska ha råd att kunna anlita hjälp med flytten.

Så mycket kostar en flyttstädning

Har man till exempel en medlstor bostad på säg 100 kvadratmeter, kostar en flyttstädning kring 2.500 kronor efter att man har dragit av Rut-avdraget. Det är en mycket överkomlig summa när man tänker på hur mycket arbete som ligger bakom en flyttstädning. När det kommer till en flyttstädning, handlar det om att allt mellan golv och tak ska rengöras, och det är verkligen allt; elementen och bakom elementen. Alla vägguttag ska rengöras, golvlister, fönsterlister och fönsterkarmar ska rengöras. Fönster ska tvättas och fönsterbrädor.

Så ska köket rengöras

I köket ska all inredning tvättas och rengöras både inuti och utanpå. Frysen ska avfrostas och alla delar i frysen som är löstagbara ska diskas och torkas innan de läggs tillbaka. Samma sak med kylskåpet. Glöm heller inte att rengöra kylskåpsdörren och frysens dörr. Se till att ingen smuts lämnas kvar ovanpå dörren. Dörrarna till kyl och frys ska även rengöras. Liksom arbetsbänken, diskbänken och inuti diskbänken. Även i köksskåpen ska alla hyllor rengöras och köksfläkten. Glöm inte om det lämnas kvar några armaturer som belysning, att rengöra inuti och ovanpå armaturerna. Det är lätt hänt att man glömmer sådant som man i vanliga fall inte rengör så ofta. Det gäller även ventiler som måste rengöras innan flyttstädningen blir godkänd.

Anlita flyttstädfirma för flyttstädningen

Bor du i Örebro kan du alltid anlita en firma som tar hand om flyttstädningen. Känner du för att anlita samma firma även för resten av flytten, går det också bra. De kan komma och packa åt dig, flytta alla sakerna och flyttstäda när väl bostaden är tömd. I så fall är det bara att ge dem nycklarna både till den gamla och den nya bostaden så tar de hand om precis allt, och det enda som du behöver göra är att infinna dig i din nya bostad. Lycka till! Vill du läsa mer om flyttstädningsfirman i Örebro? Läs då mer på: http://www.flyttstädningorebro.se.

26 Feb 2019