Bästa sättet att flyttstäda

Ska du flytta och gruvar dig för den kommande flyttstädningen? Det är kanske inte så konstigt om man inte ser fram emot att städa hela bostaden. När man väl flyttar bort alla möbler från bostaden, kommer allt fram som man har missat att städa den tid som man har bott där. Enda sättet att komma åt överallt, är ju att flytta på möblerna så att man kommer åt i alla hörn och vrår.

Har man då haft riktigt tunga möbler, så har man knappt kunnat komma åt under och bakom som man kanske har önskat. Det innebär ju att allt damm ligger kvar och kommer fram när man har avlägsnat allt i hemmet. Och då är det väldigt smutsigt när man väl ska flyttstäda, så hur man gör man bäst att flyttstäda? Här kommer några bra tips på det.

Bästa sättet tvätta fönster

Att rengöra fönster är ju ett av de viktigaste sakern som man bör göra när man ska flyttstäda. Man kommer att behöva hink, mjuk svamp, trasa, fönstertvättmedel och en riktigt bra fönsterskrapa – satsa på en professionell fönsterskrapa, sådan som proffsiga städar använder, finns i målarhandlar. När du ska tvätta fönster är det hur du hanterar fönsterskrapan som är det viktigaste. Men innan du tar med den bör du börja med den mjuka svampen som du tvättar först hela fönstret med. Sedan tar du med fönsterskrapan och torkar hela fönstret torrt. NÄr du för den över fönstret är det ju viktigt att du tar tagen omlott över varandra så att du torkar bort alla synliga ränder som kommer när du torkar fönstret rent. Trasan använder du sedan till att torka fönsterkarmar, fönsterlister, fönsterbågar och fönsterbrädor.

Bästa sättet städa kök och badrum

Både kök och badrum brukar vara de ställen som oftast blir riktigt smutsiga. Här har man hanterat mycket vatten, vilket sliter på badrummens och kökens ytor. Då är det mycket viktigt att man får bort alla märken efter kalk som oftast lägger sig där. Använd miljövänligt rengöringsmedel som till exempel grön såpa av Grumme. Använd en svamp med hårdare yta som du kan ta bort kalkavlagringar med. Den bör man ta handfat, badkaret, diskhon och kaklet på väggarna med. Gnugga tills alla kalkavlagringar har släppt. Torka sedan rent med en ren trasa. Gnugga även på och kring kranar så att det inte finns några fläckar där. Det är ju viktigt att rengöra golv, väggar och tak i en flyttstädning. Verkar det för svårt att klara av på egen hand? Man kan anlita en professionell flyttstädningsfirma som tar hand om den åt en. Det är ju möjligt att använda sig av Rut-avdraget, och man måste inte äga sin bostad för att få utnyttja det. Ska du flytta i, till eller från Linköping? Läs mer om flyttstädning som du kan få tag på i Linköping på: flyttstädninglinköping.biz.

29 Nov 2019