Allt detta måste du städa vid flyttstädningen

Är det dags att flytta? Under hösten är det många som flyttar; det är nya studier, nytt jobb, eller så är det maken, makan eller sambon som har nytt jobb och hela familjen får flytta. Oavsett var orsaken är till flytten så är det många saker som ligger på den som ska flytta. För det första gäller det att packa ihop alla ens tillhörigheter (förutom uppgiften att hitta ett nytt ställe att bo på).

När sedan allt är nerpackat, är det att flyttstäda. Då gäller det att du är noggrann och städar i princip ALLT. Man måste rengöra fönster, fönsterbrädor, fönsterkarmar, dörrar och dörrlister, golv och golvlister, badkar, handfat och toastolar. Man måste rengöra allt i köket; kyl och frys, spis och ugn, skafferi, under diskbänken, arbets- och diskbänk, liksom kakel och golv, och golvlister, element och fläckar på väggar eller golv.

När väl allt är rengjort, är det bara att bära ut alla möbler och packlådor. När allt är utburet är det bara att köra iväg med sakerna, bära in alla möbler och packlådor. Kändes det där utmattande? Man kan faktiskt anlita en flyttstädningsfirma och låta dem göra jobbet. Med Rut-avdraget kan du dra av på priset. Har du redan dragit av på Rutavdraget när det kommer till andra jobb, kan du dra av som mest 30 procent och som mest 25.000 kronor per person och år.

Så gör du för att hitta rätt flyttstädningsfirma

Vill du hitta rätta flyttstädningsfirma, säg i Västerås, eller någon annanstans i landet, kan du börja med att googla; "flyttstädning Västerås". Skriver du det i Googles sökfält får du sedan upp flera flyttstädingsfirmor som arbetar just med flyttstädning i Västerås. Ser du några av dem, kan du be sedan om offert och referenser. Den som du tycker har de bästa offerterna och odmdömena tar du sedan referenser på. Sedan anlitar du dem med bäst pris och bäst referenser. Du kan även gå in å reco.se och på offerta.se, där kan du hitta bra flyttstädningsfirmor som du kan ta kontakt med och fråga om deras priser.

Pris och kvalitet hänger ofta ihop

Devisen; du får det som du betalar för, hänger ofta ihop. Därför är det viktigt att inte bara titta på pris, utan att även titta på referenser och hur andra har uppfattat att de arbetar. När det kommer till den viktiga flyttstädningen, är det viktigt att de gör det noggrannt så att städningen av bostaden blir godkänd av nästa bostadsägare, eller hyresvärd.

14 Sep 2018