5 saker jag har lärt mig om städningen hemma

Mycket går på gammal vana när det gäller städningen i hemmet, och med tiden kanske man börjar kapa lite hörn av lathet. Så hur städar man noggrant hemma men ändå så enkelt och snabbt som möjligt?

När man städar så börjar man ibland i fel ände, och lägger mer tid än man egentligen behöver på vissa detaljer. Här kommer tips på hur man blir mer effektiv i sin städning:

1. Om man städar hallen oftare så behöver man inte städa resten av huset lika frekvent. Detta eftersom det som hamnar på alla golv ofta har kommit in genom ytterdörren.

2. Då och då behöver man lägga fokus på spindelväv och döda insekter i fönstren. Håller man efter detta så behöver man inte städa resten så ofta.

3. Lägg fokus på kök och badrum. Det är oftast där som städningen märks mest.

4. Ha så få saker som möjligt framme. Ju fler saker desto fler dammsamlare.

5. Ibland räcker det att bara dammsuga och hoppa över våttorkningen.

Eget arbete hemma

Att komma hem från en arbetsdag och behöva påbörja ett annat arbete hemma istället är något som många tycker är väldigt tufft. Man glömmer lätt att det som utförs faktiskt är ett arbete i sig. Om det går så kan man försöka förenkla allt man gör hemma så mycket som möjligt. Ta hjälp där det går och skapa rutiner som gör att allt går snabbare och enklare. Om man till exempel samlar hela familjer för att under en timme göra en lista av sysslor, så kan det bespara mer än dubbelt så många timmars arbete för en person under en vecka. Det beror dels på att man är förberedd, men också på att man hjälps åt och att man vet att det bara kommer ta en timme. Man blir då mer effektiv och snabb i sitt utförande.

Anlita en städfirma

Börjar man räkna på det så kan det till och med vara så, att om man jobbar över en eller ett par timmar i månaden, så kan man samtidigt ta hjälp med städningen hemma. Det kan öka välbefinnandet, sänka irritationen i relationen och göra att det känns skönare när man kommer hem. Det är härligt att veta att man bara kan vila och njuta av hemmet istället för att ha en mängd sysslor att utföra. Om ekonomin tillåter så är övertid kanske inte nödvändigt och det är värt det ändå. Om du söker efter en städfirma så tipsar vi denna hemsida: https://exisohemstad.se/

23 Apr 2020